Ett ljudisolerande golv kan vara bra att ha i de rum där det finns ett slags eko. Med ljudisolerande golv kan du bli av med stegljud och efterklang. Idag är det ju så att vissa rum, de är mindre trevliga att vistas i på grund av dess efterklang. Så fort man drar ut en stol eller går, så låter det högt. För att bli av med detta, så kan man förvisso fylla rummet med möbler, tavlor, mattor och andra textiler. Men det är inte säkert att det hjälper helt. Det kan även dämpas en del med akustikpanel.

Golv som är ljudisolerande

Om det är så att du har akustikproblem i ett eller flera rum, så kan det vara värt att satsa på ljudisolerande golv. Det kan du hitta hos Aprobo. Hos dem finns det något de kallar för Decibel Concept. Detta är flera olika lösningar för att lösa akustikproblem. De har även flera andra lösningar och produkter:

  • Art Wood Collection
  • Zealand Collection
  • Aprobo Concept

När det gäller deras Decibel Concept så är det lösningar för att problem med akustiken som är relaterat till golv och bjälklagskonstruktioner.

Art Wood Collection, det är företagets eget märke inom massiva trägolv som i sig innehåller ett brett sortiment av olika typer av massiva trägolv.

Inom Zealand Collection finns det textilmattor anpassade för kontorsmiljöer och offentliga miljöer samt att det även finns så kallade textila plattor.

Inom Aprobo Concept så finns alla tillbehör som behövs till de andra produktfamiljerna. Bland annat underlagsmattor, tejper, lim, golvskyddsmaterial och mycket mer.