♀ PRESENTATION

Vem är jag?
Jag är en jordnära 39-åring som är gift med Chris sedan 17 år tillbaka. Tillsammans har vi barnen Indra, Liam, Engla och Milo. Jag är introvert och mår psykiskt dåligt av folksamlingar, konsumtion och ekorrhjul men kan ändå aldrig kan sluta upp att överprestera. Att ha en högre växel är okej, till och med roligt, om jag kan lägga den energin på sådant som ger energi tillbaka. För det behöver jag få vistas ute i naturen, spendera tid med familjen, läsa och skriva.

Till vardags arbetar jag som lärare på mellanstadiet. Ett yrke där jag får vara kreativ, ha roligt tillsammans med eleverna, bygga relationer och se dem utvecklas. Att planera lektioner kan vara något av det roligaste jag vet.

Jag debuterade som författare 2018 med Rafael Holst's dagbok; päronsplitt och hallonsaft. Kort därefter kom 2019 Mirakel och hemligheter följt av Jag kan inte vara hos dig nu. Samtliga vid Idus förlag och för åldrarna 9-12 år. 2019 kom också min första bok för 15+ Vingklippt längtan, vid Kikkuli förlag. 2020 utkom den fristående uppföljaren till Mirakel och hemligheter - nämligen Sommarmirakel vid Idus förlag.

Jag skriver främst och helst böcker för unga eller kapitelböcker för barn. Någon gång vill jag dock skriva bilderböcker samt feelgood och relationsromaner för vuxna. Jag tycker om att skriva texter som berör och förhoppningen är att de ska stötta och ge hopp. Det får gärna vara feelgood al dente, även kallad feelreal där verkligheten målas upp ärligt, brutalt men kärleks- och hoppfullt.
If you can dream it - you can be it.