Hur ska ett personligt brev se ut kanske är en fråga du ställt dig. Frågan hur ska ett personligt brev se ut kan besvaras på lite olika sätt. Grejen är ju att då du söker jobb, då ska du dels bifoga ett CV dels skicka med ett personligt brev. Ett misstag många gör, det är att skriva ett enda som de sedan skickar till alla de arbetsgivare de söker jobb hos. Det bästa du kan göra, det är att skriva ett unikt personligt brev för varje jobb du söker.

Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt du ska utforma ditt personliga brev. Även om det heter personligt brev, så ska du inte bli allt för personlig så att säga.

Ett personligt brev, hur ska det se ut?

Hur ska ett personligt brev se ut är något du bör fundera på om du är mitt uppe i att söka jobb. Det finns fem viktiga saker att komma ihåg:

  • Du ska anpassa brevet till mottagaren
  • Ge svar på varför du är rätt för jobbet
  • Skriv max en A4 sida
  • Gör brevet lättläst
  • Ha med dina kontaktuppgifter

Om du hittar ett jobb du vill söka, läs på om företaget samt mer om vad de är ute efter. Det så att du kan anpassa ditt brev på bra sätt. Berätta lite om dig själv samt ta med anledningar till varför just du är den rätta personen för just det jobbet.

Du bör även se till att inte ha ett allt för långt personligt brev samt att du bör göra det lättläst. Redan i de första raderna bör du fånga arbetsgivarens uppmärksamhet.