söndag 31 oktober 2021

Söndagens smakbit, v. 43 Stjärnor, systerskap och julens mirakel


Jag är glad att det är läslov nu. Vi lärare är ålagda att jobba måndag och tisdag, men då är det studiedagar och planering som av erfarenhet brukar förlöpa i ett huj och så får man vila sen. Och vila är just vad jag behöver. Inte så mycket fysiskt som mentalt. Hur mycket ska en lärare behöva tåla - och framförallt vad ska en lärare behöva tåla? Jag kan bara hålla tummarna för att jag klarar att koppla av under lovet och att allt får en lösning. På ena eller tredje sättet.

Jag är i alla fall glad för att inget ont utan något gott faktiskt stämmer. För äntligen har jag inspiration att skriva igen. Jag antar att jag måste vara i en viss, melankolisk känsla för att få orden att flöda rätt. Dessutom har jag en fin julroman för händerna ... 

En grupp överexalterade barn trängde sig förbi henne, och Gayle klev åt sidan.Luften var tung av kaneldoft och julmusik. Hon stod mitt i en virvel av färg och aktivitet - dansande batteridrivna renar, lysande snöflingor som hängde ner från taket, någon som visade upp ett flygplan, ett självspelande piano. Det var alldeles för mycket för Gayles sinnen och överkänsliga huvud.
Hon tog stöd mot en hylla intill. Det här var en dålig idé. Hon borde ha handlat på nätet och gått på magkänslan. Men när det gällde julfirande hade hon ingen sådan.
s. 120 ur Stjärnor, systerskap och julens mirakel av Sarah Morgan.

5 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Läste boken på engelska förra julen. Gillade den!

  SvaraRadera
 2. mysigt med julböcker, tack för tips

  SvaraRadera
 3. Får se om det blir någon julroman för mig i år. Jag tänker att det ska bli det varje år, men det blir i stort sett aldrig så.

  SvaraRadera
 4. Det lät verkligen inte särskilt positivt det som hänt på skolan. Hoppas det går att reda ut på bästa sätt. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 5. Tyvärr tycker jag att lärare får tåla på tok för mycket. Känner igen det där om att flagga för något men tyvärr verkar det behöva hända för att någon ska agera. Bättre att stämma i bäcken än i ån...

  Hoppas att lovet blir avkopplande för dig.

  Krfam

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.