söndag 24 oktober 2021

Söndagens smakbit, v. 42 Alltid vid din sida


"Jag har äntligen fått svar från dina gammelfarbror Gareth. Jag ska ta med mig Amanda; vi bommar igen båda husen och flyttar till Yorkshire tills kriget är över."
"Va?" sa Violet hest.
"Nog minns du väl Gareth?" Hennes mor lyfte sitt gammalmodiga parasoll. "Han bor i West Yorkshire, nära Skipton."
Violet mindes svagt ett enormt hus som kändes kallt även i juni, den långa resan de fått göra för att komma dit, de böjande kullarna och dimmiga fälten. Hon tvingade sig att samla sina tankar.
"Men jag ... jag vill inte", sa hon.
"Det är klart du vill. Det är uppenbart att vi inte är säkra här, och Amanda ... " Eleanor Etherington svalde, och nu såg Vuolet för första gången ett uttryck dra över moderns ansikte, ett uttryck som inte speglade irritation eller ursinne eller besvikelse utan bara ren sorg.
s. 69 ur Alltid vid din sida av Nikola Scott

Kommer det med åren eller med stressen eller kanske både och? Känslan av att tiden rinner iväg. Just nu längtar jag efter höstlovet med än någonsin. Vi kommer att kunna vara lediga från onsdag och framåt. Då ska jag skriva. Det längtar jag efter och har manusidéer som pockar på. Bara för att jag kunde skrev jag klart hemtentan jag egentligen inte behöver lämna in förrän 9 november, och lämnade in den i förra veckan. Nu är det bara att hålla tummarna för att mina lärare blir lika nöjda som jag är. Således är jag lite "fri" innan nästa kursuppgift startar. Tre fjärdedelar klar, resten to go!


13 kommentarer:

 1. Tack för smakbit. Det var en helt ny bekantskap.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Boken verkar bra tycker jag.
  Själv längtar jag också efter höstlovet och i vår kommun är vi lediga hela veckan. Eftersom jag bara arbetar måndag till onsdag så blir jag ledig elva dagar vilket icke är fel.
  Hoppas examinatorn är lika nöjd med tentan :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tycker jag känner igen författarnamnet, men jag har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 4. Du är duktig, bränn nu inte ljuset i bägge ändar. Den här författaren var ny för mig, ett vackert omslag pryder boken. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 5. Så skönt att ha tentan gjord redan! Tack för smakbiten, det var en okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 6. Det där kan nog vara en intressant bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. vet inte, tiden är ganska lagom... tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Har varken hört talas om boken eller författaren. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Okänd bok och författare för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakebiten, jag ska vara ledig 2 dagar på höstlovet, skönt.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Kände inte till författaren.

  Jag kommer vara ledig hela höstlovet i år. Vi "fick" 3 återhämtningsdagar av kommunen, men blir tvingade att ta dem när det är höstlov för eleverna. Alltså missasr vi fortbildning och planeringstid. :(

  SvaraRadera
 12. känner inte alls till varken författare eller titel. höstlovet brukar vara skönt

  SvaraRadera
 13. Härligt med ett annalkande lov och skönt att ligga i framkant med hemtentan! Håller tummarna tillsammans med dig att lärarna gillar det du lämnat in!

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.