söndag 3 oktober 2021

Söndagens smakbit, v. 39 Räkna hjärtslag


Hon var dödstrött. Klockan var över hela och doktorinnan och Liljenberg satt fortfarande i salongen och skrattade och pratade. Doktorn hade nyss kommit tillbaka efter en runda med Jäger och båda hade dragit sig tillbaka till sängkammaren. Doktorn hade inte på något sätt låtsats om händelserna kvällen innan. Bara hållit sig och hunden långt borta från henne.
s. 214 ur Räkna hjärtslag av Katarina Widholm

Den här helgen har jag haft tid för mycket läsning, vilket är riktigt mysigt - speciellt som vädret är riktigt trist och jag har den här fina romanen att sällskapa med. Hade det inte varit så trist väder idag hade jag stått i en skog någonstans och sett rally. Men här gällde det att prioritera om och inse att det kommer fler tillfällen. En stund hemma ensam med vovven känns inte så tokigt det heller mellan varven. Någonstans inunder bubblar också kreativiteten att skriva på egna manus igen. Jag som var rädd för att kursen till SvA:lärare skulle kräva alltför mycket av min tid har kunnat delta i den första examinerade uppgiften, en gruppchatt, över förväntan bra och det känns som att det går att klackspark sig framåt vilket är oerhört skönt.

8 kommentarer:

 1. Den boken har dykt upp i mitt flöde väldigt ofta den senaste tiden.

  SvaraRadera
 2. Den här boken är jag nyfiken på. Har hört gott om den och så har den anknytning till Hudik om jag förstått det hela rätt.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att studierna avlöper planenligt och inte är för krävande.

  Kram

  SvaraRadera
 4. känner i varje fall till omslaget. skönt med läshelg. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Skönt med en stund ensam hemma med hunden.

  SvaraRadera
 6. kul när kreativiteten vaknar, tack för smakbiten, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Härligt att du har fått inspiration igen - lycka till med nästa manus :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.