torsdag 28 oktober 2021

De rotlösa av Frida Skybäck


Efter en rad historiska feelgood-romaner har Skybäck nu skrivit en spänningsroman i nutid. Jag är inte lika bedagad som jag hittills har varit av hennes romaner. Först de sista kapitlen ökas spänningen hos mig. Därmed inte sagt att det inte är en välskriven berättelse. Snarare känns intrigen realistisk och karaktärerna är målande. Det är bara inte helt min genre, och därmed är jag extra svårflörtad vad gäller spänningsromaner.

Lydias bror Dani bär på ett mörk förflutet. Som trettonåring värvades han av ett kriminellt gäng och dömdes för misshandel och narkotikabrott innan han lyckades bryta sig fri. De senaste åren har han skaffat både jobb och lägenhet och lovat sin familj att aldrig mer begå brott, så när Lydia kontaktas av polisen och får veta att Dani är misstänkt för att ha fört bort en ung kvinna rasar hela hennes tillvaro.

Men det är något som inte stämmer med anklagelserna mot Dani och eftersom polisen är övertygad om att han är skyldig börjar Lydia själv gräva i fallet. Den försvunna kvinnan, Linnea Arvidsson, är bosatt i det välbärgade området Västra hamnen och studerar vid Malmö universitet. Hennes skola ligger bara ett stenkast från det kafé där Dani arbetar. Men varför skulle han föra bort en kvinna som han inte har någon som helst koppling till? Och är Linnea verkligen den polisen och media verkar tro att hon är? I en desperat jakt på svar försöker Lydia hitta sin försvunne bror.


Frida Skybäck
De rotlösa
LB förlag
ISBN: 9789177991359
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.