tisdag 12 oktober 2021

Allt är bara bra, tack av Moa Herngren


Djup, drabbande och träffsäker med ett målande persongalleri. Som vanligt mycket känslosamt när Herngren skriver. En roman fylld av skuld, kärlek, familjeband, drömmar och en sönderslagen självbild. Men också mod att till slut ta det rätta beslutet även om det betyder att det som också betyder något går i kras.

Lea har åkt till Paris på sabbatsår för att fly Sverige och sitt stressiga liv. Där träffar hon den karismatiske bohemen Michel och kastas in i en kärlekshistoria som till en början verkar vara direkt från himmelriket.

När hon blir gravid väljer Lea och Michel att flytta hem till det trygga Sverige för att bygga upp ett liv för sin lilla familj. Där finns också Leas välartade Östermalmsfamilj som till att börja med välkomnar den nye svärsonen med öppna armar. 

Men när barnet kommit och pressen ökar visar det sig att Michel inte passar in i mallen. Med whisky före frukost, konstnärsdrömmar som aldrig tar fart och en växande svartsjuka är han inte den familjefar han borde vara. Långsamt inser Lea att livet håller på att gå över styr. Som utsliten småbarnsmamma med ensamt försörjningsansvar kämpar hon på i det längsta. Det är först när katastrofen är ett faktum som hon inser att hon måste fly ... Moa Herngren
Allt är bara bra, tack
via Storytel
ISBN: 9789146000716
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.