fredag 10 september 2021

Fiendevän av Sara H. Olsson


En fantastiskt fin och välskriven berättelse som pendlar mellan andra världskriget och nutid. Något helt annat än mot tidigare romaner av Sara H. Olsson, en författare jag uppskattar mycket. En strålande genreväxling.

1941: Tvillingarna Inger och Ingvar har haft en lycklig uppväxt på familjens gård och ska nu ta steget in i vuxenlivet Men tillvaron skuggas av andra världskriget Tysktågen börjar köra genom trakten och med både fascination och fasa samlas ortsborna vid stationen för att få en glimt av soldaterna.

Samma dag som ett av tågen passerar är Ingvar en hårsmån från att köra på en skadad ung man och när han ser att mannen är tysk uniform ställs han inför ett svårt val. Ska han följa sitt samvete och rädda en sårad medmänniska eller lämna honom åt sitt öde? Han anar inte då hur hans beslut kommer att påverka hans och systern Ingrids framtid.

Nutid: Paula och hennes familj har flyttat från Stockholm till sitt nybyggda hus i Ellinge. Av den gamla gården på ägorna återstår bara en ruin och ingen verkar veta vad som hände med familjen som en gång bodde där. Paula börjar - med oväntad hjälp av grannen och enstöringen Holger - att gräva efter ledtrådar. Hon förstår snart att hon är en åttio år gammal hemlighet på spåren, en hemlighet som handlar om förbjuden kärlek, mod, medmänsklighet och familjeband.


Sara H. Olsson
Fiendevän
HarperCollins
ISBN: 9789150964943
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.