söndag 29 augusti 2021

Söndagens smakbit, v. 34 Fiendevän


Ingvar gav bilen lite mer gas. Den ökade farten och rullade fram på vägen som slingrade sig mellan ängar och fält. Ombyggnaden från bensindrift till gengas hade han ordnat själv på farfars Volvo PV som annars bara stod i garaget. Farfar körde själv inte bil längre. Och efter krigets utbrott hade den ändå mest blivit stående då det inte fanns någon bensin att få tag i. Ingvars försynta fråga om att få bygga om bilen så att den gick att använda möttes av ett snett leende och en klapp på axeln.
s. 32 ur Fiendevän av Sara H. Olsson.

Den här helgen är jag trött. Försäkringsbolaget har låtit köra hit en container som jag ägnade hela dagen igår åt att fylla med uttjänta möbler, förstörda lister och golv. Ett arbete som förvisso försäkringen täcker men ett jag gärna vill göra snarast. Dels för att få bort all dålig lukt och fukt snabbare, dels för att få själva renoveringsarbetet gjort snabbare. Alla firmor har fullt upp efter skyfallet som inte bara drabbade mig utan många fler. Blir källarplanet beboeligt innan jul är jag nöjd. Idag tänker jag låta ex antal tvättar gå, men annars orkar jag inte så mycket mer än skjutsa sonen till och från scouterna och kanske laga en lasagne. Pill i naveln och slumra framför teven får det bli ...

9 kommentarer:

 1. Jag har läst hennes feelgood och blir lite nyfiken på att läsa den här också.

  SvaraRadera
 2. känner inte alls till din bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Det var en frisk ny header! Den lyste opp :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Usch - sånt där tar ju all energi!
  Tack för smakbiten, det var en okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 5. motsägelsefull titel... tack för smakbiten

  SvaraRadera
 6. Nej så tråkigt hoppas det går att få ordning på

  SvaraRadera
 7. Men stackars dig som drabbats av översvämning hemma i huset! Och tack för smakbiten av en helt ny bok, okänd författare för mig. Sköt om dig

  SvaraRadera
 8. Det där skulle nog kunna vara en bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Jobbigt med saneringen... Jag håller tummarna för att din tidplan håller så ni relativt snart får tillbaks utrymmet i källaren!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.