söndag 22 augusti 2021

Söndagens smakbit, v. 33 Hjärtstenen


Lise hade tittat på nyheterna med pappa i går. Ett av inslagen handlade om en man som blivit så sjuk av sitt jobb att han bara kunde ligga i sängen och inte längre orkade vara med sin familj. Lise hade frågat om mamma hade samma sjukdom, men pappa hade sagt att det hade hon inte alls. Lise behövde inte oroa sig. Men Lise oroar sig ändå.
s. 34 ur Hjärtstenen av Ingrid Jönsson

Härligt. Nu har jag jobbat två veckor redan på mitt nygamla jobb. En vecka med studiedagar, en vecka med elever. Roligt, spännande, givande, utmanande, tröttsamt, energigivande, lärorikt ... 

Något som är mindre härligt, men alltid är det nåt, är att det i tisdags fullkomligt vräkte ner och flera hus i vårt kvarter drabbades av översvämningar i källarplanen. Jag hade tur som hade äldsta sonen hemma. Han kontaktade mig på jobbet och jag ringde 112. Räddningstjänsten fick komma och pumpa och nu står en avfuktare i källaren ... Många saker har blivit förstörda, det luktar fruktansvärt och vi kommer inte att kunna nyttja nedervåningen på flera månader vilket ställer till det en del eftersom tre av fem i hushållet sover där nere.

Nåja, inget ont som inte har något gott med sig - antar jag. Nu kommer jag att få ett nytt golv där nere. Jag var aldrig riktigt förtjust i det nuvarande men kändes dumt att riva ut det för att lägga nytt bara för smakens skull.

Jag får verkligen lära mig den hårda vägen hur det är att vara husägare, men tack och lov för försäkringsbolag.

2 kommentarer:

  1. Så hemskt med översvämningarna. Men vilken tur ändå att ni fick hjälp av räddningstjänsten och att försäkringen gäller. Tack för smakbiten, ingen bok jag känner till.

    SvaraRadera
  2. Skönt att starten på jobbet har blivit så bra! Men usch och fy för översvämningen i källaren... Tur att försäkringen täcker det hela!

    Hoppas det ordnar sig med sovplatserna också.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.