söndag 15 augusti 2021

Söndagens smakbit v. 32 Evig önskan


Hösten är här! I varje fall är sommarlovet slut och inträdet i augusti betydde i år att sommarvärmen abrupt tog slut. Pang bara, så är luften krispigare, gräset fuktigare och lövverket börjar försiktigt skifta från mörkt grönt till gult. Gillar inte! Jag hade gärna stannat kvar i högsommarvärmen och ljuset länge till. Det jag däremot gillar är att jag fick ett läsårsvikariat på min gamla skola och därmed kunde säga upp mig från tjänsten jag tog på en skola i annan kommun - bara för att banken krävde högre lön om jag skulle få råd att köpa ut min ex-man ur huset. Pengar är viktigt att ha så man klarar sig, men pengar är definitivt inte viktigt att ha i överflöd. Hälsa och trivsel är bra mycket viktigare och går icke att köpa för pengar. Icke! Nu är jag tillbaka där jag hör hemma och går hösten till mötes med ett lycksaligt leende på läpparna. I ett helt läsår kommer jag att vara löjligt glad och sedan ... allt löser sig.

Den 10 augusti hade min senaste bok release. En bok för unga vuxna, och den fristående uppföljaren till Vingklippt längtan. Är du nyfiken på den kommer här en smakbit:

"Hej mamma." Katja smyger in i vardagsrummet där mamma sitter med handen vilande på fjärrkontrollen även fast teven inte är påslagen. Istället strömmar mjuk, klassisk musik ut från högtalarpelaren bakom soffgruppen. Tonerna blandas med P4 från köket där assistent-Birgitta tillsammans med Emil håller på att vispa ihop en sockerkaka och från torktumlaren i badrummet där mormor står och viker tvätt.
Det bullrar, väsnas, låter, men just nu, just här, är det bara Katja och mamma. Mamma som blinkar en gång med ena ögat, vilket betyder hej.
"Hej", säger Katja igen och klappar mamma på handen innan hon kommer på att det känns som ett klappa en himla hund. Och då slutar hon.
s. 162 ur Evig önskan av Sara Salander

12 kommentarer:

 1. Fin smakbit. Jag får en känsla av att mamma är svårt handikappad.

  SvaraRadera
 2. Värmen finns kvar, lite kortare dagar, köpa ut ex-man verkar inte lätt... Nybakat till fika låter inte fel, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Grattis till din nya bok! Så roligt med en uppföljare. Grattis också till vikariatet. Även om pengar är viktigt så finns det en hel del andra saker som kan värderas högre.

  Kram

  SvaraRadera
 4. kul med en nyutgiven bok! men hur känns det att klappa en himlahund? tack för smakebiten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mrs Calloway, ingen himlahund utan himla hund. Alltså, en jäkla hund, typ.

   Radera
 5. Fin smakbit, och grattis till ny bok. Och till att det löst sig med jobbet.

  SvaraRadera
 6. Kul med en ny bok 🙂 Skönt att det har löst sig, om än tillfälligt, just nu.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Den boken var ny för mig.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Låter som en tuff bok.
  Grattis till nya jobbet och nya boken!

  SvaraRadera
 9. Skönt att du är tillbaks där du vill vara! Perfekt ju :-)

  Här är hösten väldigt långt borta. Det är tokvarmt här i Spanien nu.

  Ha en braig start på veckan!

  SvaraRadera
 10. Det var verkligen goda höstnyheter för dig. Har förstått att du haft ett kämpigt år bakom dig. Tack för smakbit och ha en fin fortsättning på veckan

  SvaraRadera
 11. Spennende med ny bokutgivelse. Gratulerer :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.