onsdag 4 augusti 2021

När livet har andra planer av Anna Alemo


Det är sällan jag på riktigt gapskrattar när jag läser en bok men den här berättelsen om Frida är så genuin och äkta i all sin övergivenhet som på samma gång är så klockren att jag inte kan låta bli. Flera gånger! Nu är det ett tag sedan jag läste boken men jag minns att jag låg där och flöt runt i poolen och skrattade högt för mig själv, så befriande.

Ja, huvudpersonen kanske är korkad.
Ja, huvudpersonen kanske är överdriven.
Men ändå så himla rätt! Jag älskar Frida för hon påminner om det där äkta, okonstlade egenskaperna hos mig själv och andra som jag värdesätter så högt. Gissa om jag ser fram emot att läsa uppföljaren ...

Ett paket knottriga, gröna kondomer på sambons inköpslista gör att Fridas värld rämnar. Hon flyr hem till sina föräldrar, där mammans seanser och pappans modelljärnvägar snart gör tillvaron olidlig. Privatliv och sovmorgnar är plötsligt ett minne blott.

Att hitta ett eget krypin i Lund är inte lätt, och när Frida till slut finner en egen bostad för hon en riktigt irriterande granne på köpet. Mårten klär sig i gröna foppatofflor och har en hund så liten att den skulle kunna misstas för ett marsvin. Tyvärr är han hyrsvärdinnans barnbarn och Frida måste lägga band på sig för att inte äventyra sin nya lägenhet.


Anna Alemo
När livet har andra planer
via Storytel
ISBN: 9789177896784
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Härligt när man hittar en bok som genererar ett (eller flera) gapskratt :-)

    Ha det fint!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.