lördag 3 juli 2021

Sveriges fantastiska historia - Forntiden av Fabian Göranson


Som lärare är det svårt att, på gott och ont, riktigt helt koppla bort från, i alla fall grovplaneringen. Inte ens på lov vilar hjärnan helt, men för det mesta är det bara roligt och kreativt. När jag fick se den här boken bland Rabén&Sjögren's nyheter blev jag eld och lågor inför kommande historielektioner och såg dessutom tillbaka på dem med bitterljuv värme (det är fortfarande en sådan sorg att jag inte är kvar på min förra arbetsplats som jag saknar så det värker. Men därom en annan historia).

Boken är informativ, lärorik och lättläst i sitt serieformat. Det finns mycket att upptäcka på varje uppslag vilket väcker nyfikenhet att ta reda på mer om forntiden. Ett riktigt bra komplement till historieundervisningen på lågstadiet. Del två, om vikingatiden som jag ännu inte har läst, tänker jag mig passar på mellanstadiet.

För 14 000 år sedan började de första människorna att bosätta sig på den plats vi idag kallar Sverige. Det var en hårt tillvaro, stora delar av landet var fortfarande täckt av ett tjockt lager is, och man fick kämpa för sin överlevnad i det karga klimatet. Men hur var det egentligen att leva på den tiden?

Ta reda på det genom att slå dig ner bland ett gäng renjägare vid en sprakande lägereld, och ge dig ut och leta växter tillsammans med samlarna. Hälsa på hos en bondefamilj som odlar vete hemma på gården, och var med och fira solguden på bronsfolkets årliga eldfest. Följ med till FORNTIDEN på en resa genom Sveriges fantastiska historia!

En faktaspäckad och spännande bok för alla vetgiriga.


Fabian Göranson
Sveriges fantastiska historia - Forntiden
Rabén&Sjögren
ISBN: 9789129725681
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.