måndag 19 juli 2021

Stormsteg av Anneli Olsson


En vardagsnära feelgood som tar vid precis där Fritt fall slutade. En bok som är svår att lägga ifrån sig då språket flyter så bra och dialogerna är rappa. Trots att jag absolut inte känner igen mig i yrhättan Alva, som på många sätt är svår att förstå sig på, går det ändå att känna igen sig i hennes förvirring och känslostormar. Jag tror att vi alla har varit där.

Hur ska någon kunna lita på dig när du inte ens kan lita på dig själv?

Efter sin långresa och uppsägningen från jobbet på Far & flyg har Alva landat mjukt hemma i Gävle. Förhållandet med Erik blomstrar och hon har ett sommarjobb i en hotellreception. Till sin stora glädje får hon dessutom ett positivt antagningsbesked för studier till hösten. Livet är verkligen på rätt köl och det känns nästan för bra för att vara sant ...

När Alva får ett minst sagt oväntat besök ställs allt på ända. Plötsligt befinner hon sig mitt ibland tilltrasslade relationer och är helt vilse. I sin mörkaste stund flyr hon kaoset till väninnan Benni i Oslo. Där samlar hon kraft och tar sats för att försöka städa upp i röran, samtidigt som det är dags att förhoppningsvis inleda ett nytt kapitel i livet.


Anneli Olsson
Stormsteg
Tawera förlag
ISBN: 9789151993034
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.