söndag 18 juli 2021

Söndagens smakbit, v. 28 Medan världen ser på


Inte för att jag vill lämna sommarSverige för att ge mig ut på resa. Speciellt inte nu när det är soligt och varmt och jag trivs som fisken i vattnet. Jag blir lätt, både till sinnet och kroppen när allt känns så behagligt och det går att ligga i blöt i poolen i timmar. Det där behagliga lunket. Jag behöver det så väl. MEN, jag blir ändå sugen på att resa, speciellt när jag läser den här romanen; Kina, LA, Paris ... Fast själv drömmer jag kanske mer om Italien, UK, Paris ... Kanske en weekendresa så småningom, vem vet.

Hur är det, trivs du i värmen eller blir du en våt fläck?
Själv vill jag att det aldrig tar slut. Jag är i mitt esse!


Det var likt hemma i Stockholm men ändå annorlunda. Människorna rörde sig snabbare. Doftblandningen var mer intensiv, eller kanske bara ny och därför lättare att uppfatta. Champs-Élysées Clemenceau. Två stopp kvar. Foten rörde sig mot de öppna dörrarna, ville gå av, ville gå på tåget åt andra hållet. Men hon drog tillbaka den, precis innan dörrarna slot igen.
s. 101 ur Medan världen ser på av Anna Larsson

13 kommentarer:

 1. Härligt att du trivs i sommarvärmen :-) Jag tycker att det är lite för varmt här vid den här tiden på året, men det är ju bara att gilla läget. "Vanliga" år försöker vi fly till lite svalare trakter som Alaska eller Grönland, men några resor utanför Spanien lär det inte bli i år.

  Ha det fortsatt gott! :-)

  SvaraRadera
 2. Den har jag sett lite överallt men vet ej så mycket om den. Tack för smakebiten.

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av henne, men känner igen namnet.

  Jag tänker lite att om jag hade gillat temperaturer på 30+ så skulle jag inte bo i Sverige. Varken jag eller bostäder är byggda för det 😓

  SvaraRadera
 4. Sverige är fint på sommaren, skönt att temperaturen sjunkit lite, gillar inte värme, varit +30 en vecka, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, en okänd bok för mig. Jag trivs inte alls i den här extrema värmen, min kropp vill inte vara med... Men idag har vi svalt.

  SvaraRadera
 6. Å, jeg har også lyst til å reise! Vårt favorittsted er øya Naxos i Hellas og jeg lengter tilbake dit! Men jeg har også fryktelig lyst til å reise til London, og til en venninne i Texas. Til og med Sverige har jeg lyst til å reise til :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. resa är roligt. men inte när det är svensk sommar. då vill jag vara hemma om det så regnar. kände inte till din bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Okänd bok för mig.Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Känner inte till den här författaren, o har inte läst många skildringar om kändisvärlden. Ja jag är en blöt fläck som endast vaknar till liv i ån som rinner förbi o där jag ligger o skvalpar i vattnet så ofta som möjligt. Vi är alla olika, längtar efter hög frisk höstluft. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 10. Hon verkar lite vankelmodig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Mitt favoritt sommervær: Hett og med lett sommerregn på ettermiddagen og så en sval kveld. Lykke! :)
  Kult at du nyter sommeren :)

  SvaraRadera
 12. Här är det svalare i dag men annars har vi haft fint väder. Till England skulle jag gärna återvända igen men även Irland och Skottland är så fint. Fast denna sommar håller vi oss hemma.

  Kram

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Den har jag inte hört talas om.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.