söndag 18 juli 2021

Söndagens smakbit, v. 28 Medan världen ser på


Inte för att jag vill lämna sommarSverige för att ge mig ut på resa. Speciellt inte nu när det är soligt och varmt och jag trivs som fisken i vattnet. Jag blir lätt, både till sinnet och kroppen när allt känns så behagligt och det går att ligga i blöt i poolen i timmar. Det där behagliga lunket. Jag behöver det så väl. MEN, jag blir ändå sugen på att resa, speciellt när jag läser den här romanen; Kina, LA, Paris ... Fast själv drömmer jag kanske mer om Italien, UK, Paris ... Kanske en weekendresa så småningom, vem vet.

Hur är det, trivs du i värmen eller blir du en våt fläck?
Själv vill jag att det aldrig tar slut. Jag är i mitt esse!


Det var likt hemma i Stockholm men ändå annorlunda. Människorna rörde sig snabbare. Doftblandningen var mer intensiv, eller kanske bara ny och därför lättare att uppfatta. Champs-Élysées Clemenceau. Två stopp kvar. Foten rörde sig mot de öppna dörrarna, ville gå av, ville gå på tåget åt andra hållet. Men hon drog tillbaka den, precis innan dörrarna slot igen.
s. 101 ur Medan världen ser på av Anna Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.