söndag 11 juli 2021

Söndagens smakbit, v. 27 Stormsteg


Klockan närmade sig tio och trots att det fortfarande var högsommar, var det tydligt att kvällsljuset redan hade nått sin kulmen och höll på att dra sig tillbaka. Det låg något vemodigt och bitterljuvt över det hela. Att underbart är kort och att hon inte njutit färdigt. Hur skyndade man sig att göra det egentligen, utan att bli stressad och därmed gå miste om det som var själva grejen med njutning?
s. 100 ur Stormsteg av Anneli Olsson

Den här smakbiten är verkligen huvudet på spiken just nu, upplever jag. Dels märks det, i alla fall för en nattsuddare som jag, att kvällarna blir kortare och kortare, vilket känns helt galet eftersom de fortfarande är så ljumna och det är mitt i sommaren. Det är vemodigt. Den här tiden på året är, enligt mitt tycke, allra bäst; värmen, solen, ljuset, det lugnare tempot ... 

Livet på en pinne är annars just det - njuta! Jag ägnar dagarna åt att flyta runt i poolen, snickra, fixa trädgården, dricka vitt eller rosé, dricka kaffe, spela Yatzy, plöja avsnitt av Arrow, läsa, skriva ... 

Sedan - även fast jag inte vill säga för mycket med risk för att jag jinxar något, så har ett hopp vuxit gällande hösten. Nu är det bara att hålla tummar och tår för att det går vägen så att jag äntligen, återigen, kan känna att jag är på rätt plats i livet, inte bara privat.

10 kommentarer:

 1. Låter som du har en skön sommar nu och en spännande höst att se fram emot!

  Fortsätt att njuta av sommaren, ännu är det många sommardagar kvar :-)

  SvaraRadera
 2. jag gillar sitta ute och läsa på kvällen tills jag inte längre ser...

  SvaraRadera
 3. Ibland är det svårt att bara vara, här och nu. Jag försöker, men lyckas inte alltid. Oftast funkar det nog ändå.

  SvaraRadera
 4. Åhh Arrow den serien var så bra, ja i alla fall de första säsongerna

  SvaraRadera
 5. Låter spännande med hösten. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Jag vill verkligen inte acceptera att sommaren är på väg att dra sig tillbaka! (Yatzy spelade jag förresten igår kväll.) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Den boken vill jag läsa.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten!
  Visst märks det att kvällarna blir kortare och nu återstår bara halva ledigheten.
  Hoppas att det blir som du önskar i höst.

  Kram

  SvaraRadera
 9. tycker att jag känner igen författarnamnet. underbart att kunna vara ute hela dagarna och sitta ute och läsa långt ut på kvällarna. känner igen författarnamnet på din bok. låter spännande med hösten. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Jag gillar sensommar och tidig höst, men ändå var det lite vemodigt nu att det finns kantareller och blåbär i skogen.. Fast kantarellsåsen blev mycket god!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.