söndag 4 juli 2021

Söndagens smakbit, v. 26 En svårfångad dröm


Självklart hade hans föräldrar sett till att Madeleine skulle rapportera tillbaka om hästens utveckling, tänkte William. Indirekt innebar det förstås också att hans föräldrar skulle få veta allt om Williams förehavanden. Ibland undrade han om han verkligen var närmare trettio, eller om han och hans föräldrar stannat i en tidsloop någonstans när han inte var mer än femton. Hans föräldrar verkade i alla fall tycka att han inte var för gammal för fortsatt vägledning.
"Varför inte? Vi kan säkert komma överens om något", sa han därför och klistrade på ett leende samtidigt som han tänkte tyst för sig själv att det aldrig skulle hända. Skulle han träna Eldorado och hitta vad det var som var bekymret så skulle han göra det ensam, utan någon annans inblandning. Han behövde ingen annan.
s. 69-70 ur En svårfångad dröm av Sofia Ymén

Den här boken, del 2 i Kungsbackakvartetten, hade release i veckan och jag är så glad för att den damp ner i min brevlåda dagen efter. Jag var verkligen i behov av härlig feelgoodläsning!

Sommar! Hur var din midsommar?
I flera år tänkte jag alltid att midsommar liksom var kulmen och att sommaren sedan strax skulle vara över. Sedan lärde jag mig att midsommar bara är starten - på allt. Jag hade en fin midsommar. Först firade vi dagen innan, på torsdagen med grillat, tårta och kubbspel, eftersom barnen skulle till sin pappa på fredagen som är vår bytesdag. Fredagen åt vi sedan sillunch och mitt-i-natten-grillat med M's bästa kompis och hans flickvän. Midsommar blev för mig i år alltså ett utdraget och härligt firande.

Sommarplaner då? Förutom att läsa mycket och helst skriva klart grovmanuset till del 3 om Mi-Rakel Tapper och fördjupa mig i ett feelgoodmanus (jag har alltid drömt om att skriva romaner för vuxna men utan att hittills lyckas) har jag några småprojekt och större projekt här hemma. Lite fix i trädgården, göra klart uterummet, förvandla ett rum i källaren till sovrum, snickra en trädbänk runt det plommonträd jag tänkt köpa och plantera ... Vidare blir det lite dagsutflykter, inga längre resor i år. I alla fall inte nu i sommar, sen får vi se.

Vad har du för planer?

11 kommentarer:

 1. Jag läste den första delen i höstas och vill nog läsa vidare. Om inte annat för att jag är växte upp i närheten av Kungsbacka.

  SvaraRadera
 2. midsommar är ju början på sommaren... tack för smakbiten, ha en bra dag.

  SvaraRadera
 3. det blir en väldigt aktiv sommar, förefaller det. känner till Sofia Ymén, men jag har inte läst något utav henne. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Den planerear jag att läsa.

  Jag planerar att åka med två vänner till Mariefred och bo på B &B två nätter om en vecka. Annars har jag inga planer.

  SvaraRadera
 5. Vilket fint bokomslag. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt bra sommar!

  SvaraRadera
 6. Ååå en feelgood bok ser jag fram emot att läsa 🙏💖

  SvaraRadera
 7. Jeg kan godt tenke meg å lese litt feel-good om sommeren. Men det blir ikke noe med meg resten av året. Det er ikke helt min type sjanger.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Vet du, jag tycker fortfarande att sommaren är slut efter midsommar! Det är då det är som ljusast och de flesta vackra sommarblomster blommar. Sen går det utför, haha
  Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. Du verkar ha semestern uppbokad :)

  SvaraRadera
 10. Ja, du har rätt, jag har också i flera år tyckt att midsommar bara är början på sommaren!

  SvaraRadera
 11. Jag har alltid tyckt att solen "vänder" på tok för tidigt på sommaren... Men visst är det mycket kvar efter vändningen :-)
  Låter som du har haft en härlig midsommar och har fina planer för den fortsatta sommaren.

  Vi kommer nog att göra flera miniresor i sommar, men hålla oss kvar i Spanien.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.