tisdag 13 juli 2021

Fritt fall av Anneli Olsson


En härlig feelgood som känns vardagsnära samtidigt som det är en berättelse om att resa och upptäcka världen, vilket inte är alla förunnat såklart. Men, reseskildringarna är så rikt detaljerade att det ändå känns som om jag som läsare är med. Det är lätt att lära känna personerna och att fastna för berättelsen. Stundtals blir jag smått irriterad på huvudpersonen Alva, men trots det är hon trovärdigt beskriven så det har mer med karaktärsdragen att göra än en mindre trovärdig personbeskrivning. En bok att kasta sig över och sträckläsa. 

Att sätta förståndet och kanske livet på spel? Eller riskera att få leva med stämpeln feg lögnare i pannan?

När resesäljaren Alva Bergman utsätts för en riktigt grisig dumpning av pojkvännen kör hennes vinglande självkänsla rakt ner i diket. För att bevisa att hon inte alls är så feg och tråkig som han påstått, bestämmer hon sig för att följa med sin väninna på en långresa. Detta trots att Alva lider av grav flygrädsla och inte har satt sin fot på ett flygplan sedan hon var barn. 

När väninnan får förhinder dras snaran åt än mer om Alvas hals. Ska hon ge sig av själv eller gömma sig hemma och låtsas inför alla att hon har rest? Hon har länge lyckats dölja vilken ovan resenär hon i själva verket är och har ingen lust att avslöjas nu. Alva ser ingen annan utväg än att kasta sig ut i en värld av nya platser och främlingar. 


Anneli Olsson
Fritt fall
via Storytel
ISBN: 9789151942575
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.