lördag 17 juli 2021

Dagboken i ödehuset av Annika Billberg


En spännande bladvändare som är väldigt svår att lägga ifrån sig. Kan tro att den lockar många barn i mellanstadieåldern med sina ganska korta och rappa kapitel. Dessutom skulle den göra sig bra som högläsningsbok. Jag ser mycket fram emot att läsa uppföljaren.

Skrivstilen är snirklig och på vissa sidor har bläcket flutit ut. Men det är ändå lätt att förstå att det här är en dagbok. Sigrids dagbok.

Sommaren i lilla Sörbodane blir inte alls som elvaåriga Emma och Carl-Fredri förväntat sig. Istället hamnar de mitt i ett mysterium som går långt bakåt i tiden.

De får höra talas om Sigrid som bodde på den gamla ödegården Bräckorna, men som försvann för mer än sextio år sedan. Drunknade hon verkligen som alla tror? Snart börjar Emma och Carl-redrik misstänka att det ligger mer bakom försvinnandet. Och att någon inte vill att de ska avslöja vad som hände med Sigrid. Vad är det för underlig figur som smyger omkring på gården? Kan en gammal bortglömd dagbok vara nyckeln till att låsa upp mysteriet?


Annika Billberg
Dagboken i ödehuset
Hoi förlag
ISBN: 9789176972540
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.