söndag 20 juni 2021

Söndagens smakbit, v. 24 När stormen kom


"Då sätter vi oss och äter middag."
"Jag vill inte ha någonting."
Jag skulle inte få ner en bit. Jag ville inte tillbringa en minut till i den här bufflige och översittaraktige unge mannens sällskap. Jag såg på medan han drack ur sitt glas och klev ner från pallen och för ett ögonblick trodde jag att han tänkte ta mig på orden och skjutsa mig till mitt hyresrum och dumpa av mig där på fastande mage. Men som tur var brydde han sig inte om vad jag sa. Han betalade bara drinkarna och gick sedan tigande före mig genom en dörr på andra sidan baren och nerför en trappa till en lite restaurang.
s. 64 ur När stormen kom av Rosamunde Pilcher


En sån otrolig sommarvärme vi har fått. Jag mår så gott i kroppen, även om knoppen blir lite seg och orken tryter. Mina små projekt blir lagda på vänt, helt enkelt för att jag inte klarar av att röra mig, mer än möjligtvis lite sengångaraktigt mellan vattenkranen och sittplatsen. Men idéerna sprudlar. Hittills har jag snickrat och målat en trädgårdsbänk och ett miniväxthus/arbetsbänk. Jag har några fler planer som ska ta form, och nu senast reserverade jag en rad böcker på bibblan som jag hoppas ska ge ännu mer inspiration till fler projekt att snickra ihop. Fortsätter värmeböljan har jag alltid ett svalt garage att stå i.

Idag ska vi baka årets första rabarberpaj och ikväll står bowling och käk på schemat. Orkar jag däremellan finns det alltid ett hus att dammsuga eller en trädgård att fixa och dona i. Eller en pool att chilla i och flertalet sittplatser att läsa på ... Härliga söndag!

12 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten och ha en fortsatt fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Det här är en författare som jag fått rekommenderat men inte läst något av än. Låter ändå skönt att du återfått en del energi!

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara min typ av bok. Tack för tips.

  SvaraRadera
 4. Å,rabarberpaj er så godt! Det er nok min favoritt :-) Neste fredag kommer det eldste barnebarnet vårt hit på ferie, da tror jeg at vi også skal gå og bowle!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Har läst någon enstaka bok av den här författaren men inte just den här. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. älskar Pilchers böcker, tack för påminnelse.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Det var längesedan jag läste något av Rosamund Pilcher.

  SvaraRadera
 8. väldigt många planer och projekt i den här värmen. jag har läst Snäcksamlarna av Rosamunde Pilcher och jag minns att jag tyckte mycket om den. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Jag önskar att jag hade ett svalt garage att stå i, men här är det jämn hetta i hela lägenheten.

  SvaraRadera
 10. Jag skulle nog föredra poolen framom dammsugaren!

  SvaraRadera
 11. Rabarberpaj är jättegott. Framför allt om man får vaniljsås till :)

  SvaraRadera
 12. Vad duktigt av dig att snickra och knåpa! Härligt med sommarvärmen, men ibland kan det faktiskt bli lite för mycket av det goda :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.