fredag 18 juni 2021

Mollys tunga ryggsäck av Malin o Maya Roca Ahlgren


En lärorik bok om ADHD och ADD som fokuserar mycket på diagnosen men även har en fiktiv berättelse i bakgrunden som mjukar upp och hjälper till att förankra diagnosen i huvudpersonens verklighet. Men först och främst kan boken ses som en faktabok för vuxna och unga som brottas med de här svårigheterna, inte minst lämpad för skolpersonal.

Mollys tunga ryggsäck handlar om en tjej i femman som gillar anime och musik. Hon tycker särskilt mycket om k-pop-bandet BTS. Molly tycker också om att sticka, och är gärna i fred med sina tankar och den stora sorgklumpen hon bär på Hon blir missförstådd av både storasyster, lärare och klasskamrater. De tycker att hon är lat. Men hon har en stöttande pappa som finns där genom en utredning på BUMM, och en lillebror som älskar henne över allt annat. Och i skolan finns det också några vuxna som får allting att kännas bättre. 

Mollys tunga ryggsäck är skriven för att barn ska känna att diagnoser inte är något att skämmas för, utan bara ett annat sätt att fungera på, för de behöver ha en god självkänsla, och därför behöver de få rätt förutsättningar och förståelse från omgivningen.


Malin o Maya Roca Ahlgren
Mollys tunga ryggsäck
Kikkuli förlag
ISBN: 9789188933430
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.