måndag 14 juni 2021

Den lyckligaste mannen på jorden - en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat av Eddie Jaku


Det spelar ingen roll hur många berättelser jag lyssnar till, läser eller ser dokumentärer och filmer om. Det finns alltid en lika viktig berättelse till att höra. Den här historian är starkt berörande och inspirerande.

Livet kan vara vackert om du gör det vackert.

Eddie Jaku betraktade sig alltid i första hand som tysk och i andra hand som jude. Han var stolt över sitt land. Men allt detta förändrades den 9 november 1938, då han misshandlades, arresterades och fördes till koncentrationsläger. Under de kommande sju åren utsattes Eddie för alla otänkbara fasor, i Buchenwald, Auschwitz, och under nazisternas dödsmarscher. Han förlorade sin familj, sina vänner och sitt land.

Efter att han överlevt Förintelsen bestämde sig Eddie för att möta varje dag med ett leende under resten av sitt liv. Han bestämde sig för att hylla alla som dött genom att berätta sin historia, dela sin visdom och leva ett så bra liv som möjligt. Han känner att han är den lyckligaste mannen på jorden. Detta är en stark, hjärtskärande och hoppfull berättelse om hur lycka kan hittas även i de mörkaste av tider.


Eddie Jaku
Den lyckligaste mannen på jorden - en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat
Bazar förlag
ISBN: 9789180061704
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.