onsdag 30 juni 2021

Skrivarkurs på pensionat Havsviken av Anna Johansson


En bok där titeln lockade mig till läsning och väckte förväntan om en riktigt härlig feelgood. Dock tog berättelsen en helt annan, oväntad vändning som för den sakens skull inte gjorde mig det minsta besviken utan gav läsningen ett större djup trots sina tokigheter.

Cornelia Blom har blivit dumpad av sin pojkvän för att han måste "hitta sig själv" på en strand i Thailand. Cornelia bestämmer sig för att åka till pensionat Havsviken för att gå en skrivarkurs och bota sin skrivkramp samt sitt brustna hjärta. Med sig har hon hunden Bosse som hon ofrivilligt måste passa i några veckor. Väl framme på kursen upptäcker Cornelia att några av de andra deltagarna har hemligheter som hänger ihop med händelser som utspelades i Havsviken för tjugo år sedan. Det blir mer dramatiskt än vad Cornelia någonsin kunnat föreställa sig ...

Hon träffar även Aron. Mannen med de fina ögonen. Synd bara att kärlek är ett avslutat kapitel för Cornelia.


Anna Johansson
Skrivarkurs på pensionat Havsviken
via Storytel
ISBN: 9789179950828
Finns hos Adlibris och Bokus

tisdag 29 juni 2021

Den magiska bokhandeln - Tilly och de förlorade sagorna av Anna James


Ibland måste man gå vilse för att kunna hitta hem.

Det här är en magisk berättelse om sagors kraft och påverkan. Fint och spännande berättad och den riktigt väcker läslusten.

Något märkligt är på gång i sagornas värld. Berättelser försvinner, karaktärer dyker upp på fel ställen och bokmagi läcker ut. Nu är det upp till Tilly och hennes kompis Oskar att ställa allt tillrätta - och lyckas ta sig hem innan de blir fast i sagorna för evigt ...

Det här är del 2 i berättelsen om Tilly och den magiska bokhandeln.


Anna James
Den magiska bokhandeln - Tilly och de förlorade sagorna
HarperCollins
ISBN: 9789150965308
Finns hos Adlibris och Bokus

lördag 26 juni 2021

När stormen kom av Rosamunde Pilcher


En stor favoritförfattare är tillbaka med några av sina mest älskade klassiker i ny kostym, bland annat När stormen kom som jag faktiskt inte kan minnas att jag har läst tidigare. I övrig går det bra att se fram emot 2022 då Printz publishing ger ut en novellsamling med Pilchers tidigare aldrig publicerade material.

På sin dödsbädd berättar Rebeccas mamma för första gången om sitt förflutna. Om varför hon lämnade sin familj och den vackra lantegendomen i Cornwall. Rebecca bestämmer sig för att bege sig dit, och upptäcker ett fantastiskt hus, ljuvligt inbäddat i ett böljande landskap.

Men det dröjer inte länge innan Rebecca inser att saker och ting inte står rätt till. Hennes morfar, den berömde konstnären Grenville Bayliss, välkomnar henne med öppna armar, men husets övriga gäster verkar överrumplade.

Boscarva visar sig vara en plats fylld av hemligheter, och innan Rebecca vet ordet av är hon en bricka i familjens intrigspel.


Rosamunde Pilcher
När stormen kom
Printz publishing
ISBN: 9789177714125
Finns hos Adlibris och Bokus

fredag 25 juni 2021

En sommar i strandhuset av Veronica Henry


En fin och mångfacetterad feelgood som berör på djupet.

Sommaren är på väg och Robyn och Jake håller på att planera sitt bröllop. Det ska äga rum i familjens lilla strandhus i Devon, och planerna inkluderar en picknick vid det glittrande vattnet, mängder av dans och rosébubbel. Det kommer att bli fantastiskt.

Men Robyn är mer oroad än förväntansfull. Hon kan nämligen inte sluta tänka på den där lådan hon fick på sin artonårsdag, och alla hemligheter den kan tänkas innehålla. Vågar hon verkligen öppna den dörren till sitt förflutna? Den kan antingen hjälpa Robyn - eller krossa hjärtat på de hon älskar allra mest. Hur ska hon veta vad som är rätt?


Veronica Henry
En sommar i strandhuset 
via Storytel
ISBN: 9789177714477 
Finns hos Adlibris och Bokus

torsdag 24 juni 2021

Sista natten i Paris av Ruth Druart


En djup berättelse som verkligen berör. Den är stark, känslosam och gestaltar andra världskrigets brutalitet och kärlekens uthållighet. Sista natten i Paris är en vacker och gripande roman i samma anda som Fyren mellan havet och Tatuerarens från Auschwitz.

Santa Cruz 1953. Jean-Luc trodde att de hade lämnat allt bakom sig. Ärret som löper över hans ansikte är ett litet pris att betala för att ha överlevt fasorna i det ockuperade Paris. Nu har han ett nytt liv i Kalifornien, med sin familj som han älskar över allt annat. Han hade aldrig trott att det förflutna skulle komma ifatt dem. Men en dag står två män utanför hans dörr.

Paris 1944. En ung kvinnas framtid slits ifrån henne på ett ögonblick. Hopföst på ett tåg på väg mot Auschwitz, handlar hon i desperation. Hon kastar det allra dyrbaraste hon har i armarna på en främling. Allt hon har kvar nu är hoppet.

En oförglömlig berättelse om hur en osjälvisk handling kan få de mest ödesdigra konsekvenser.


Ruth Druart
Sista natten i Paris
via Storytel
ISBN: 9789113110103
Finns hos Adlibris och Bokus

onsdag 23 juni 2021

Möjlighet till självhushållning av Karin Janson


En fin och inspirerande feelgood som jag gillar jättemycket, inte minst för att den serveras med oförutsägbara vändningar och har ett djup som gör berättelsen unik. Dessutom känns det som om den ligger rätt i tiden då många svepts med i den gröna vågen och försöker downsiza, stressa mindre, läka i naturen och därmed spenderar mer tid i sina trädgårdar eller kolonilotter. Fint. Själv vill jag just nu helst av allt bara köra händerna i jorden, bygga spaljéer, vattna och skörda ...

Möjlighet till självhushållning på charmig gård utanför Kopparberg, står det i annonsen i tidningen Land. Basse och Kajsa har tröttnat på sin inrutade tillvaro i Örebro och bestämmer sig för att prova livet på landet. Nu ska de odla, snickra möbler och sköta gårdens hästar, som hyresvärden lämnat kvar. Kanske kan idyllen laga sprickorna i deras förhållande.

Men livet på gården visar sig bli tuffare än de tänkt sig. Både hästar och bin är rymningsbenägna, ladan är fallfärdig och kålmaskarna äter upp stora delar av odlingen. Dessutom lägger grannen Per-Arne ständigt näsan i blöt. Och så finns det en person i parets förflutna som Kajsa gömmer sig från ... 


Karin Janson
Möjlighet till självhushållning
via Storytel
ISBN: 9789177713869 
Finns hos Adlibris och Bokus

tisdag 22 juni 2021

Spökhunden Buster - Docksamlarens hus av Tobias Söderlund


Spökhunden Buster är tillbaka i en ny spännande och lagom läskig spökhistoria, som också rymmer vardagsrealism som är både sorglig och hoppfull.

Det är sommarlov och Ellens familj har hyrt ett hus. Problemet är bara att det kryllar av läskiga dockor där - och Ellen hatar dockor! Buster gillar det inte heller, utan börjar genast morra och skälla, särskilt inne i rummet där Ellen ska sova. Kan det vara så att han ser spöken igen? Hur ska Ellen klara en hel sommar i huset då?

Som tur är kommer bästa vännen Lorraine och hälsar på. Det här mysteriet tänker hon inte missa!

Jag ser fram emot fler nervkittlande spökberättelser i den här bokserien.


Tobias Söderlund (text)
Stef Gaines (bild)
Spökhunden Buster - Docksamlarens hus
Rabén&Sjögren
ISBN: 9789129730418
Finns hos Adlibris och Bokus

måndag 21 juni 2021

Bokförlaget Gyllendufva av Lilly Emme o Sara H. Olsson


En fantastiskt tokrolig och dråpligt berättad feelgood av två av mina favoritförfattare. En bok att fnissa sig igenom.

Gunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora ekonomiska problem. Gunilla har aldrig haft ett jobb, men hur svårt kan det egentligen vara att driva ett förlag? Hon anställer den erfarna förläggaren Petra och flyttar förlaget till en liten lokal i det charmiga kvartett Kronan. Tillsammans med Petra och förlagshunden Ranelid tar sig Gunilla an konkurrenter, agenter, och mer eller mindre talangfulla författare.

I denna humoristiska skildring av böckernas värld får läsaren följa med till ett traditionellt förlag med två påhittiga kvinnor i toppen. Hemligheter avslöjas och vänskapsband knyts när författarna Sara H. Olsson och Lilly Emme skildrar den mytomspunna bokbranschen i denna feelgoodpärla.


Lilly Emme o Sara H. Olsson
Bokförlaget Gyllendufva
Historiska media
ISBN: 9789177896685
Finns hos Adlibris och Bokus

söndag 20 juni 2021

Söndagens smakbit, v. 24 När stormen kom


"Då sätter vi oss och äter middag."
"Jag vill inte ha någonting."
Jag skulle inte få ner en bit. Jag ville inte tillbringa en minut till i den här bufflige och översittaraktige unge mannens sällskap. Jag såg på medan han drack ur sitt glas och klev ner från pallen och för ett ögonblick trodde jag att han tänkte ta mig på orden och skjutsa mig till mitt hyresrum och dumpa av mig där på fastande mage. Men som tur var brydde han sig inte om vad jag sa. Han betalade bara drinkarna och gick sedan tigande före mig genom en dörr på andra sidan baren och nerför en trappa till en lite restaurang.
s. 64 ur När stormen kom av Rosamunde Pilcher


En sån otrolig sommarvärme vi har fått. Jag mår så gott i kroppen, även om knoppen blir lite seg och orken tryter. Mina små projekt blir lagda på vänt, helt enkelt för att jag inte klarar av att röra mig, mer än möjligtvis lite sengångaraktigt mellan vattenkranen och sittplatsen. Men idéerna sprudlar. Hittills har jag snickrat och målat en trädgårdsbänk och ett miniväxthus/arbetsbänk. Jag har några fler planer som ska ta form, och nu senast reserverade jag en rad böcker på bibblan som jag hoppas ska ge ännu mer inspiration till fler projekt att snickra ihop. Fortsätter värmeböljan har jag alltid ett svalt garage att stå i.

Idag ska vi baka årets första rabarberpaj och ikväll står bowling och käk på schemat. Orkar jag däremellan finns det alltid ett hus att dammsuga eller en trädgård att fixa och dona i. Eller en pool att chilla i och flertalet sittplatser att läsa på ... Härliga söndag!

lördag 19 juni 2021

Rummet av Lisa Hågensen


Hågensen är tillbaka med del 3 i den övernaturliga bokserien om bibliotekarierna Raili och Ylva. Den här gången fängslas jag inte lika mycket in i den övernaturliga världen och har svårt att ta till mig det hemska. Samtidigt är persongalleriet fantastiskt berättat.

När Ylvas sjuttioåriga mamma plötsligt sätter ut sitt hus till försäljning och försvinner, tar det inte lång tid för Raili och Ylva att spåra henne till en sekt i en ödslig herrgård långt inne i de bohuslänska skogarna.

De två bibliotekarierna tar sig under falsk förespegling in i sekten, bara för att upptäcka att det som pågår där är mycket värre än de någonsin kunnat föreställa sig, och begreppet "att ta sig in i någons huvud" får en helt annat, och mycket farlig, innebörd.

Om människor får möjlighet att leva ut sina innersta drömmar och fantasier på riktigt, ska man hålla sig långt därifrån, inser Raili och Ylva - för sent.


Lisa Hågensen
Rummet
Hoi förlag
ISBN: 9789175575537
Finns hos Adlibris och Bokus

fredag 18 juni 2021

Mollys tunga ryggsäck av Malin o Maya Roca Ahlgren


En lärorik bok om ADHD och ADD som fokuserar mycket på diagnosen men även har en fiktiv berättelse i bakgrunden som mjukar upp och hjälper till att förankra diagnosen i huvudpersonens verklighet. Men först och främst kan boken ses som en faktabok för vuxna och unga som brottas med de här svårigheterna, inte minst lämpad för skolpersonal.

Mollys tunga ryggsäck handlar om en tjej i femman som gillar anime och musik. Hon tycker särskilt mycket om k-pop-bandet BTS. Molly tycker också om att sticka, och är gärna i fred med sina tankar och den stora sorgklumpen hon bär på Hon blir missförstådd av både storasyster, lärare och klasskamrater. De tycker att hon är lat. Men hon har en stöttande pappa som finns där genom en utredning på BUMM, och en lillebror som älskar henne över allt annat. Och i skolan finns det också några vuxna som får allting att kännas bättre. 

Mollys tunga ryggsäck är skriven för att barn ska känna att diagnoser inte är något att skämmas för, utan bara ett annat sätt att fungera på, för de behöver ha en god självkänsla, och därför behöver de få rätt förutsättningar och förståelse från omgivningen.


Malin o Maya Roca Ahlgren
Mollys tunga ryggsäck
Kikkuli förlag
ISBN: 9789188933430
Finns hos Adlibris och Bokus

måndag 14 juni 2021

Den lyckligaste mannen på jorden - en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat av Eddie Jaku


Det spelar ingen roll hur många berättelser jag lyssnar till, läser eller ser dokumentärer och filmer om. Det finns alltid en lika viktig berättelse till att höra. Den här historian är starkt berörande och inspirerande.

Livet kan vara vackert om du gör det vackert.

Eddie Jaku betraktade sig alltid i första hand som tysk och i andra hand som jude. Han var stolt över sitt land. Men allt detta förändrades den 9 november 1938, då han misshandlades, arresterades och fördes till koncentrationsläger. Under de kommande sju åren utsattes Eddie för alla otänkbara fasor, i Buchenwald, Auschwitz, och under nazisternas dödsmarscher. Han förlorade sin familj, sina vänner och sitt land.

Efter att han överlevt Förintelsen bestämde sig Eddie för att möta varje dag med ett leende under resten av sitt liv. Han bestämde sig för att hylla alla som dött genom att berätta sin historia, dela sin visdom och leva ett så bra liv som möjligt. Han känner att han är den lyckligaste mannen på jorden. Detta är en stark, hjärtskärande och hoppfull berättelse om hur lycka kan hittas även i de mörkaste av tider.


Eddie Jaku
Den lyckligaste mannen på jorden - en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat
Bazar förlag
ISBN: 9789180061704
Finns hos Adlibris och Bokus

lördag 12 juni 2021

Spökhunden Buster - mysteriet på kyrkogården av Tobias Söderlund


En riktigt spännande bladvändare för de yngre läsarna. Berättelsen är medryckande och läskig på samma gång som den också är väldigt sorglig och fin. Den berör mig verkligen på djupet och jag är glad över att det här är del 1 i serien Spökhunden Buster. Inte minst för att den här boken slutar med en nervkittlande cliffhanger vilket gör att jag bara måste kasta mig över bok nummer 2.

Ellens bror har blivit svårt sjuk och hon tänker mycket på döden. Tankar som blir värre efter en kvällspromenad på kyrkogården. Buster får upp ett spår och Ellen tror först inte att det är sant, men vid en av gravstenarna blir två genomskinliga gestalter synliga.

Det blir fler besök på kyrkogården. Ellen har fått upp ögonen för någonting som hon måste nysta vidare i, tillsammans med Buster och bästa vännen Lorraine.


Tobias Söderlund (text)
Stef Gaines (bild)
Spökhunden Buster - mysteriet på kyrkogården
Rabén&Sjögren
ISBN: 9789129730401
Finns hos Adlibris och Bokus

fredag 11 juni 2021

Tempelbacken av Anna Helgesson


En spännande och fartfylld berättelse.

Människorna runt elden är klädda i vita huvor. Lågorna sträcker sig mot skyn och den entoniga sången ekar mellan träden. Anton är skräckslagen och fattar inte vad han ser. Vad händer på Tempelbacken vid nymåne?

Storasyster Frida är hemmasittande med ångest sedan föräldrarnas skilsmässa. Det känns omöjligt att gå utanför huset. Hur ska hon lyckas att komma tillbaka när hon har missat flera månader av höstterminen?

Majken får veta att hon blivit filmad på kyrkogården. Vem har hållit i kameran och varför?

När Anton och Frida träffar Majken börjar en märklig historia om gamla skatter, hemliga sällskap och skulder att nystas upp. Vem kan man lita på?


Anna Helgesson
Tempelbacken
Idus förlag
ISBN: 9789176340875
Finns hos Adlibris och Bokus

torsdag 10 juni 2021

En ny tid av Katrine Wessel


En ny tid är verkligen en passande titel för den här boken som tar avstamp i den tid då bland annat kvinnan frigör sig från gamla könsroller, och är del 1 i en serie som jag blir väldigt sugen på att fortsätta läsa. Här får vi möta såväl starka, självständiga kvinnor och frihetstörstande dito som kvinnor fast i traditionella roller. Spännande och välskrivet.

Vi får läsa om livet i överklassfamiljen Winther. Handlingen utspelar sig i Trondheim i slutet av 1800-talet. En ny tid väntar runt hörnet, en arbetarklass växer fram, kvinnors rättigheter stärks och gamla traditioner kommer på fall. Vi följer kvinnorna i familjen Winther både i de vackra salongerna och i de hektiska köksregionerna - deras drömmar, längtan och begär. Cecilia Winther är den ledande kvinnan i societeten i Trondheim. Allas ögon är på henne och kvinnorna i staden följer henne i allt hon gör och säger. Men bakom den tjusiga fasaden kämpar Cecilia för att behålla familjelyckan.

Jag ser fram emot att läsa mer om familjen.


Katrine Wessel
En ny tid
via Storytel
ISBN: 9789177955016
Finns hos Adlibris och Bokus

onsdag 9 juni 2021

Offergudar av Agneta Arnesson Westerdahl


Äntligen är del tre i Vikingaserien här.

Det är en spännande och närvarande berättelse som känns väldigt välarbetad med research som gör läsningen trovärdig, lärorik och intressant på samma gång som den är underhållande.

Året är 845 och Rindi beger sig tillsammans med sin familj och den tidigare slavhandlaren Ormika till Järnbäraland. Handeln med järn blir allt viktigare i takt med att striderna mellan de asatroende och de kristna hårdnar. I Uppsala stannar familjen till hos den mäktige kung Anund, Nordens störste blötare. Under en offerrit tvingas Rindi till en fasansfull handling som gör hennes mor rasande Det blir en dramatisk uppgörelse mellan gamla och nya traditioner, men även en kamp på liv och död mellan Ormika och Anund, som båda gör allt för att få Rindi.

Jag ser fram emot fler historiska romaner av Arnesson Westerdahl.


Agneta Arnesson Westerdahl
Offergudar
Historiska media
ISBN: 9789175459448
Finns hos Adlibris och Bokus

tisdag 8 juni 2021

Fru Guptas spöke av Lars Nim


Max och Milly är tillbaka efter Millys dagbok, nu i en tokrolig spökjakt.

Lättläst och humoristiskt för 9-12-åringar.

Mystiska saker händer hemma hos Max granne, fru Gupta. Hon är säker på att ett spöke har flyttat in. När hon ber Max och Milly att lösa gåtan så hamnar de i ett nytt tokigt och roligt äventyr. Givetvis får de hjälp av den kloka hunden Milo och jakten på fru Guptas spöke kan börja.


Lars Nim (text)
Sofia Wrangsjö (bild)
Fru Guptas spöke
Blue Publishing
ISBN: 9789189205086
Finns hos Adlibris och Bokus

måndag 7 juni 2021

Värdshuset vid havet av Liz Johnson


En finstämd och fängslande berättelse. Lite mycket andlighet i, för min smak, men annars en väldigt trevlig och varm feelgood. 

Marie Carrington jagas av sina svåra minnen och upplevelser. Genom att flytta till pittoreska Prince Edward Island i Kanade hoppas hon få den ro och trygghet som hon så desperat söker efter. Motvilligt går hon med på att hjälpa till att inreda ett gammalt victorianskt värdshus innan det ska stå klart till årets turistsäsong.

När Seth Sloane flyttade 500 mil för att arbeta med sin släktings värdshus, räknade han inte med att behöva konfronteras med en kvinna med smak för dyrbara antikviteter och med en otrevlig vana att till varje pris undvika honom. Hans uppdrag var att hjälpa till med renovering - och att glömma hans fästmö som lämnade honom med ett brustet hjärta.

Är det möjligt att finna något oändligt mycket mer än vad man någonsin kunde föreställa sig på den här fantastiskt vackra ön?


Liz Johnson
Värdshuset vid havet
via Storytel
ISBN: 9789187827648
Finns hos Adlibris och Bokus

lördag 5 juni 2021

Galleriet vid vattnet av Hanna Blixt


En varm feel good som är underhållande och trevlig.

I Tällberg har Nora och Viktor bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker. Nora är fast besluten att slå upp dörrarna till midsommar. Men tiden är knapp och det visar sig att inget går lika smidigt som hon hoppats på. När Nora ropar in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev väcks hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Vem är brevet skrivet till? Och vem är avsändaren?

Samtidigt följer vi Nils på 1960-talet, en ung man som tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir förälskad i en kulla i folkdräkt som har ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller ingen han vill dela livet med.


Hanna Blixt
Galleriet vid vattnet
Historiska media
ISBN: 9789177893011
Finns hos Adlibris och Bokus

fredag 4 juni 2021

Gröna, sköna vårvindar av Christoffer Holst


Cilla Storm är tillbaka i en ny, spännande mysdeckare - äntligen. Enda smolket i bägaren är att det är fjärde och avslutande delen. Suck och kvid. Jag älskar Holst sätt att skriva lättsamt, spännande och samtidigt med en allvarsam ton.

Mordmysterier, vårkänslor och rosé.

Det är maj och kriminalreporter Cilla trivs med livet, även om hon är osäker på vad nästa steg för henne och Adam ska bli. Är hon verkligen redo att lämna lyan på Södermalm och flytta ihop med sin stiliga polispojkvän?

På jobbet stöter hon på ett gammalt skärgårdsmysterium från 60-talet, och ju mer hon och den pensionerade vännen Rosie gräver i fallet, desto tydligare blir det att de inblandade fortfarande har en hel del att dölja.

Samtidigt har den kända mat- och vinprofilen Julia fått låna en bekants hus på Bullholmen, för att slutföra boken hon arbetar med. Våren är i luften, men skärgårdsvädret visar sig från sin mest nyckfulla sida och när det en kväll blåser upp till storm blir Julia vittne till en fruktansvärd tragedi. Men var det som inträffade verkligen en olyckshändelse?


Christoffer Holst
Gröna, sköna vårvindar
Lovereads
ISBN: 9789188801890
Finns hos Adlibris och Bokus

torsdag 3 juni 2021

Huset med den blinda glasverandan av Herbjørg Wassmo


Jag hade höga förväntningar på den här boken eftersom den tar upp ämnen som intresserar mig på olika sätt. Dels andra världskriget, dels barns utsatthet. En viktig bok, ganska naken och ärlig och annorlunda skriven. Tyvärr kommer jag inte riktigt in i handlingen just på grund av tonen i berättelsen. 

Tora är en tyskunge. Hennes riktiga far, som hon aldrig har träffat, var en tyst soldat stationerad i Nordnorge. Nu är det 1950-tal, och affären med Toras far har stämplat både modern och henne själv som smutsiga i den lilla fiskebyn där de bor.

Tora drömmer om att bli räddad av sin riktiga pappa Istället har hon en styvfar, den alkoholiserade Henrik. Med tiden börjar han förgripa sig på henne. Hon tiger om övergreppen, men för sig själv kallar hon dem Farligheten.

En berättelse som inte lämnar någon oberörd.
 

Herbjørg Wassmo
Huset med den blinda glasverandan
Historiska media
ISBN: 9789177896418
Finns hos Adlibris och Bokus

onsdag 2 juni 2021

Ett farligt spår av Ann Fagerberg Embretsén


En så spännande bok att det är svårt att lägga ifrån sig den. Det blir till att sträckläsa.

Elias och hans lillasyster har världens tråkigaste sommarlov. Första sommaren utan mamma och pappa bara jobbar. När deras faster Jenny drar med dem ut på äventyr i Vansbroskogarna blir de överlyckliga, men det visar sig bli lite mer äventyrligt än vad de hoppats på.

En flicka har blivit kidnappad i trakten där de befinner sig, och när Elias ser ett par vid ett fallfärdigt hus från dressinen får han en obehaglig känsla i kroppen. Han kan inte sluta tänka på huset, och när Jenny sover smyger syskonen dit för att spionera.


Ann Fagerberg Embretsén
Ett farligt spår
Idus förlag
ISBN: 9789176340851
Finns hos Adlibris och Bokus