onsdag 26 maj 2021

Rotvälta av Tove Alsterdal


Normalt sett inte min genre, men eftersom boken är nominerad till Årets bok var jag nyfiken. Tack och lov för det. Det är en riktigt välskriven spänningsroman med härliga naturbeskrivningar, speciellt rolig för mig att läsa då ex-mannen är från trakten och jag har varit där på besök ett par gånger. Nu längtar jag dit igen, till den vackra naturen.

Det är en storslagen, driven och fängslande berättelse som jag varmt rekommenderar.


Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred.

Tjugotre år senare svänger han av E4:an i Ångermanland, in på småvägarna som leder till hans barndomshem. I duschen hittar han sin pappa död, mördad med en jaktkniv.

Polisen Eira Sjödin har just återvänt till uppväxtens Kramfors, för att finnas till hands för sin mamma. I undersökningen av mordet på Olofs far kommer hon allt närmare sitt eget liv. Eira var nio år när Lina mördades.

Olof var pojken i hennes mardrömmar.


Tove Alsterdal
Rotvälta
via Storytel
ISBN: 978917903336
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.