onsdag 19 maj 2021

Midsommarblot av Ewa Klingberg


En mysdeckare är faktiskt ett trevligt avbrott i feelgoodromanerna jag annars helst föredrar och Klingberg är en favoritförfattare jag gärna läser. Trevliga karaktärer och en spännande intrig där ingenting känns förutsägbart. Inte ens när slutet närmar sig.

Niklas återvänder till Värnamo för att begrava sin pappa, ortens välkända tidningsredaktör. Till kyrkan kommer också halvsystern Jill. Syskonen har inte setts på över femtio år och tillsammans åker de till den ödsliga villan som är fylld med barndomsminnen. Men Niklas lämnas snart ensam kvar med sorgen och dödsboet.

I takt med att Niklas tömmer pappans arbetsrum hittar han gulnade utklipp om ett mystisk fall på 1960-talet. Hästhandlaren som spårlöst försvann väcker Niklas nyfikenhet. Kan han bringa ljus i fallet som gäckade hans pappa i så många år? Och på så vis också komma närmare den far och den syster han aldrig riktigt har lärt känna. Den korta visiten i Värnamo drar ut på tiden, och plötsligt känns storstadens höga tempo och måsten inte längre lika lockande.


Ewa Klingberg
Midsommarblot
Historiska media
ISBN: 9789177892427
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.