måndag 26 april 2021

Utloggad av Lilly Emme


Å vad jag tycker om Lilly Emmes sätt att skriva. Humoristiskt och allvarsamt, feelgood och feelreal, allt i ett.

Att logga ut från världen ... så länge trettioåriga Katie O Farrell kan minnas har hon drömt om att bli författare. Katie och hennes tre väninnor bildade kvartetten Skrivsystrar när de möttes på universitetet i Hull. De avgav då ett löfte: ingen av dem får ge upp skrivandet förrän alla fyra är utgivna författare. Katie samlar refuseringar på hög medan vännernas karriärer pekar spikrakt uppåt. Självförstroendet sviktar samtidigt som väninnornas hets på sociala medier blir allt mer intensiv.

När Katie plötsligt råkar skicka ett mail till fel person tar det hus i helsike. Katie bestämmer sig för att logga ut från världen den digitala liksom världen utanför dörren. Först när mobilen tystnar får hon äntligen tid att fundera på om det är värt att göra vad som helst för att nå sina drömmar. Hon lovar sig själv att aldrig mer skriva ett ord. Men vad ska hon göra med den där hemliga berättelsen som pockat på att bli berättad ända sedan hon var liten?

Igenkännande berättelse på många sätt. Jag har, liksom huvudpersonen, närt en dröm sedan barnsben om att bli författare. Jag har lyckats slinka genom nålsögat, åtta gånger redan. Nu återstår det att se om Katie lyckas med detsamma eller var hennes vägval blir ...


Lilly Emme
Utloggad
via Storytel
ISBN: 9789177892083
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.