måndag 19 april 2021

Ryska dockor av Martha Hall Kelly


En välskriven, spännande och färgsprakande roman med ett fantastiskt fint och lockande omslag. Lite stort och rörigt persongalleri dock, i alla fall för någon som har tankarna överallt och ingenstans just nu och kanske hellre borde valt en mer lättuggad bok. Dessutom har jag helt missat att det här är den fristående fortsättningen på Skönhetens väg som jag har sneglat på och tänkt läsa, utan att det har blivit av. En sådan miss från min sida.

Första världskriget tvingar Eliza och Sofija att elva åtskilda på var sin sida Atlanten, men de nära vännerna skriver till varandra varje dag. Medan Sofija gömmer sig i familjens sommarpalats för att undkomma upprorsmakarna som vill störta den ryska aristokratin, kämpar Eliza för de nödställda flyktingar som lyckas ta sig till New York.

Men den ryska landsbygden är inte den trygga plats som Sofijas familj hade hoppats på. Dessutom visar det sig att barnflickan Varinka är i klorna på en av de mest hänsynslösa bolsjevikerna. När breven slutar komma från Sofija tar Eliza saken i egna händer, samtidigt som Sofija inte skyr några medel för att rädda sina älskade.

En spännande berättelse med starka kvinnliga karaktärer som väcker sympati.


Martha Hall Kelly
Ryska dockor
via Storytel
ISBN: 9789189087934
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.