måndag 12 april 2021

Je m'appelle Agneta av Emma Hamberg


Hamberg verkar vara en så bubblig, färgstark och sprudlande fantastisk människa. Det märks inte minst i de karaktärer hon målar upp och det är så lätt att känna med och för Agneta. En bok som jag aldrig vill ska ta slut.

Alla människor kan tydligen delas in i färggrupper efter personlighetstyp numera. Min färggrupp är genomskinlig.

Agneta är fyrtionio år och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för vad Agneta gör, tycker eller vill.

Hennes man Magnus, fågelskådare och frisksportare, anser att din kropp är ett tempel och att templet inte ska besudlas med till exempel rödvin eller aprikosmarmelad. Nej, granatäppekärnor och quinoa är det som gäller. Lyckligtvis finns ett utrymme bakom frysen i källaren där Agneta kan ha sin marmelad. Att ligga i sängen, dricka vin i smyg och se på tv-serier där folk renoverar franska gårdar är hennes enda, hemliga njutning.

Men när Agneta får syn på en radannons i tidningen vaknar något inom henne.

Äldre pojke behöva hjälp. Nu. Laga mat. Städning jättestor hus. Mycket viktig varje fredagar 17.00 sitta på bar. Måste prata svenskan! Pojken bor i Saint Carelle, Provence, Frankrike. Svar till bar-fabien@gmail.com

Några dagar senare står Agneta till sin egen och alla andras förvåning på ett ödsligt torg i en liten by i Provence. Där ingenting är som i annonsen. Äventyret kan sannerligen börja.

Fnissig och rolig och livsbejakande.


Emma Hamberg
Je m'appelle Agneta
via Storytel
ISBN: 9789164206725
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.