onsdag 21 april 2021

Caféet som aldrig sover av Libby Page


För några år sedan läste jag Pages debut Konsten att hålla sig flytande, en finstämd bok som gav mersmak inför den här romanen. Jag hade höga förväntningar, men blev aningens besviken. Den var inte helt och hållet min tekopp, so to speak. Jag saknar ett driv och ett djup hos karaktärerna även fast jag tycker att det är skickligt att bygga upp en berättelse som utspelar sig under en och samma dag. Mysfaktorn uteblir dock, och det är synd.

En glödande röd skylt visar vägen till caféet som serverar Fish & chips och amerikanska pannkakor till Londonbor och turister såväl dag som natt. Medan nattbussarna stannar till och åker vidare utanför fönstret, pyser och fräser kaffemaskinen fram sitt koffein till de sömnlösa.

Stellas Café betyder många saker för många människor, men framför allt är det en plats där livet kan få vänta utanför dörren. En plats för små vänligheter. En plats där vem som helst kan vara den de vill, där alla alltid är välkomna.

I centrum står Hannah och Mona bära vänner, servitriser och drömmare. de arbetar på Stellas, men båda drömmer om mer, om att lämna caféet bakom sig och bana sig en egen väg i livet.

Välkommen in och tillbringa tjugofyra timmar på Stellas Café: en dag då Hannas och Monas vänksap kommer att sättas på prov, då gemenskapen kommer att stärkas och liv kommer att förändras.


Libby Page
Caféet som aldrig sover
via Storytel
ISBN: 9789164205346 
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.