tisdag 13 april 2021

Alla blommor i Paris av Sarah Jio


Det går en trend i bokomslag. Jag vet inte hur många böcker som nu ges ut där karaktärerna har vänt ryggen till. Många går hand i hand med ett litet barn, flera bär en resväska ... bara en iakttagelse, och det är ju klart. Jag som läsare blir ju nyfiken på att följa med. Det som är meningen!

När amerikanske Caroline vaknar upp på ett sjukhus i Paris har hon få minnen av sitt förflutna. Först när hon skjutsas hem till sin lägenhet på Rue Cler inser hon att hon lever ett tillbakadraget och ensamt liv i den stora våningen. Hon tycker sig minnas en man och ett barn, men var där de?

Sextio år tidigare, i ett nazistockyperat Paris, försöker unga änkan Céline bygga upp ett liv för sig själv och sin dotter, samtidigt som hon jobbar i sin fars blomsterbutik. Men när en tysk officer får rea på hennes judiska arv kastas hon in i en livsfarlig lek. Och för att rädda sin dotter måste hon offra allt.

När Caroline hittar brev från Céline inser hon att den stora lägenhet döljer stora hemligheter. Kan hon nysta upp husets historia - samtidigt som hon upptäcker sin egen?

En riktig spännande och välskriven bladvändare som går rakt in i hjärtat.


Sarah Jio
Alla blommor i Paris
via Storytel
ISBN: 97899177713548
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Det är verkligen ett tilltalande och lockande bokomslag. Verkar vara en spännande bok också :-)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att bokomslaget är både vackert och tilltalande och handlingen bra så den gör jag en notering om.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.