söndag 28 mars 2021

Söndagens smakbit, v. 12 Giftmakerskan


Klockan var efter åtta på kvällen och Nella hade arbetat oavbrutet i flera timmar, utan att låta mig hjälpa till. I stället stretade hon på med att trycka ner korkar i flaskor så långt det gick, samla ihop tomma lådor och skrubba några grytor tills de blänkte. Hon städade och röjde som om hon planerade att ge sig av - antingen för en längre tid eller för alltid - och det berodde helt och hållet på mitt slarv.
s. 194 ur Giftmakerskan av Sarah Penner

En riktigt fängslande och välskriven berättelse ur tre personers perspektiv. Medryckande!

Redan söndag. Helgerna har en tendens att gå alldeles för fort och tid för någon återhämtning hinns knappt med. Idag måste jag dammsuga och tvätta förutom att redigera ett manus som är på väg till tryck. Fast jag ska också ta en långpromenad och kanske läsa och se på teve. En sak som jag märkt, men lätt prioriterar bort om jag blir för stressad, är det självklara i att promenader sänker min stressnivå även om det betyder att jag får ännu mindre tid över till det som min stress och dåliga samvete skriker åt mig att ägna mig åt. På tisdag har jag i alla fall ett möte med facket och chefen angående mitt mående och arbetsmiljön. Tid för återhämtning och ett sätt att förändra tillvaron så att jag slipper att famla i mörkret i min jakt att hitta den där tiden står högst på min önskelista. Sen får vi se ... 

10 kommentarer:

 1. Den här boken har jag sett precis överallt den senaste tiden. Ibland får det mig att bli anti, men denna är jag faktiskt nyfiken på 🙂

  SvaraRadera
 2. Låter riktigt intressant. Känner igen det där med promenader; jag borde verkligen ge mig ut för jag vet att jag mår väldigt bra av det, men är jag riktigt trött (och det är jag ju jämt) eller har mycket att göra (det har jag också jämt) så blir det inte av. Så dumt!

  SvaraRadera
 3. Den här har jag i min ljudbokshylla. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Den där boken har jag sett på en massa engelsktalande booktubers kanaler. Vill nog läsa den. Bra att du ska ha ett möte med arbetsgivare och fack.

  SvaraRadera
 5. Jag har också svårt att prioritera promenader när jag är som mest stressad. Hoppas du får ordning på det hela och hjälp.
  Boken blev jag lockad av!

  SvaraRadera
 6. Den har jag beställt och ser fram emot att läsa!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilket spännande upplägg till bokupplägg! Och ett himla snyggt omslag därtill. Hoppas ni får ordning på din arbetsmiljö så du börjar må bättre. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 8. när behöver en trycka ner korkar i flaskor? fint omslag på Giftmakerskan. hoppas att du får hjälp med att sortera bland alla dina måsten!

  SvaraRadera
 9. Titeln gör mig nyfiken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Spännande med ett nytt manus som ska tryckas - grattis till det :-)
  Håller tummarna för ett bra möte imorgon!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.