söndag 14 mars 2021

Söndagens smakbit, v. 10 Gäld till djävulen


Vad var det som hade hänt med Ylva?
Först trodde jag att hon helt enkelt gått in i väggen. Bränt ut sig. Tagit en time-out. Vem som helst kunde rasa efter det vi varit med om. Men som om gudarna inte var färdiga med henne, som om det inte räckte med allt det hemska som hänt i Lövaren, där vi båda höll på att stryka med, dog hennes man Conny.
s. 7 ur Gäld till djävulen av Lisa Hågensen

En ganska talande smakbit faktiskt. Just nu känner jag mig totalt likgiltig inför somligt samtidigt som jag känner mig stressad över samma sak eftersom ambitionsnivån i vanlig ordning är så hög. Jag vill mer än jag kan och hinner. Mycket mer! Min psykolog och min kurator och alla möjliga som jag pratar med försöker få mig att andas mindfulness för att ta mig igenom stressen men det är lättare sagt än gjort. När ska jag få tid för mindfulness liksom? Näsan tryckt mot väggen.

Senare idag får jag ändå en lucka där jag kan pilla navel. Jag ska köra äldsta sonen till scouterna och då har jag två timmar att ta en långpromenad och bara andas i fyrkant. Jag ska inte, inte, inte jobba då. Jag lovar!

Inte.

7 kommentarer:

 1. Samma bok som jag har smakebit ur i dag 🙂

  SvaraRadera
 2. Jeg ser det er flere som leser denne boken. Den høres interessant ut, men den er ikke til salgs i Norge.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Ajaj, om du tagit hjälp av både kurator och psykolog så behöver du nog fixa tomma sidor i kalendern. Den här boken läser flera just nu, för mig är det en obekant författare. Ta hand om dig och tack för smakbit

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten, andra ur den här boken idag!
  Jag har också fått råd om mindfulness, men fick samma reaktion som du (även om man vet att det vore klokt...)

  SvaraRadera
 5. Hoppas verkligen du lydde rådet till dig själv och tog en långpromenad utan att bekymra dig om det som stressar dig <3

  SvaraRadera
 6. känner inte igen den här boken, men någon annan bloggare skrev också om den. tack för smakebiten!
  lär dig andningsteknik! det är väldigt nyttigt i alla lägen

  SvaraRadera
 7. Aj då... Hoppas du hittar lugnet igen!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.