måndag 29 mars 2021

Gäld till djävulen av Lisa Hågensen


Gäld till djävulen
är andra delen i serien om Raili och Ylva. Här kan du läsa vad jag tyckte om Hennes ögon blå. Det är spänningsromaner med smått övernaturliga inslag. Inte riktigt min tekopp och den här gången "stör jag mig på det" lite mer än i första boken. Jag vill kunna förstå varför saker och ting är på ett visst sätt ... Men i övrigt en välskriven och driven berättelse som jag ser fram emot att fortsätta läsa.

Svenskarna härjar och Bohuslän brinner. Året är 1612 och en man tar djävulen till hjälp för att få tillbaka sin mördade hustru. De flyr upp till Svartevattnet på det vindpinade Bredfjället, men blir snart varse att djävulen inte gör någonting gratis.

År 2021. Julen nalkas och Ylva ligger på psyket och yrar. Läkarna står handfallna och pratar om psykos eller hjärnskada, men Railis efterforskningar tyder på att Ylvas tillstånd har med några gamla syskon att göra. Raili yppar motvilligt sina farhågor för bibliotekskollegan Solveig, och tillsammans börjar de nysta i en härva av lögner, mord och mystik. När Ylva drastiskt blir sämre trotsar de den rytande snöstormen och tar sig till Svartevattnet för att rädda hennes liv.

Ovetande om de dolda krafter som verkar där snubblar de rakt in i ett makabert skeende som obevekligt leder dem in i mörkret.


Lisa Hågensen
Gäld till djävulen
Hoi förlag
ISBN: 9789175575520
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.