torsdag 4 mars 2021

Så jävla kallt av Lova Lakso


En beslutsam tonåring gör allt som står i hennes makt att rädda sin älskade hund undan avlivning. En bok att känna med och känna igen sig i, men den griper trots det inte riktigt tag i mig.

Hur känns kyla? Som minus 38. Som nyårsafton när man väntar på bussen hem utan att det kommer någon, för det går inga bussar här på röda dagar. Som långpromenad i tunnstrumpor så att man måste lägga sig i badkaret för att tina blåådrorna över benen mitt i natten. Som att Hemingway ska dö.

Karla längtar bort. Söderut, till storstan eller vart som helst där det inte är mörkt och isande kallt. Till en plats där hunden Hemingway inte är sjuk och behöver avlivas. För att rädda sin hund rymmer Karla hemifrån tillsammans med två kompisar. De ska söderut. Helst till Medelhavet. Där väntar ett nytt liv för dem alla. Genom att lifta och åka buss tar de sig söderut i ett vintrigt Sverige. De sover i tält, går på galna fester hos okända människor och när pengarna är på väg att ta slut får de en briljant idé: De ska kapa en buss.


Lova Lakso
Så jävla kallt
via Storytel
ISBN: 9789129716283
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Har precis läst din bok "Jag kan inte vara hos dig nu" och den var verkligen bra. Bad vår bibliotekarie att även köpa in den fristående fortsättningen.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.