lördag 6 februari 2021

Mitt hemliga liv av Jenny Fagerlund


En varm och mysig feel good som jag läste med stor behållning, men efteråt minns jag knappt vad den handlade om. Så tråkigt när en bra bok inte lämnar några djupare avtryck och jag kan inte riktigt svara på vad det beror på.

Hur väl känner vi våra närmaste?

När Moas farmor dör visar det sig att Moa har fått ärva hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Inte nog med det, ansvaret för farmoderns kungspudel Iris har också landat på hennes axlar.

Lägenheten är sliten och fylld med gamla möbler och den sörjande hunden vill inte äta. Moas första tanke är att sälja lägenheten och ge Iris ett nytt hem. Men det som börjar som ett bekymmer blir snart hennes heliga tillflykt. Sakta går det upp för Moa att det liv hon lever med pojkvännen Ruben egentligen går ut på att anpassa sig efter honom. I lägenheten börjar hon bygga upp ett eget liv, det liv hon egentligen vill leva, långt från andras krav.

Samtidigt dyker det upp brev och ledtrådar som visar en hela annan bild av farmodern än den Moa känt till. Snart inser hon att hon inte är den enda med hemligheter.


Jenny Fagerlund
Mitt hemliga liv
via Storytel
ISBN: 9789113107387
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.