söndag 3 januari 2021

Söndagens smakbit, v. 53 Den stora bilden


Men hej, och god fortsättning! Låt oss alla hoppas att 2021 blir ett år fyllt av trygghet, närhet, glädje och värme. 
Efter några veckors off från söndagens smakbit tar jag nu nya tag, kul. Jag kom för en tid sedan över en biografi av Gunhild A Stordalen som jag nu äntligen har tid för i och med att alla recensionsexemplar är utlästa och jag har jullov. J.U.L.L.O.V!!!


På läkarlinjen fick vi lära oss om typ 2-diabetes, som kallades för "åldersdiabetes" eftersom den brukade vara något som i stort sett bara drabbade äldre människor. Före 1980 hade man knappt göra talas om något fall av sjukdomen hos personer yngre än 30 år. Nu var varannan amerikan drabbad av sjukdomen eller i ett förstadium till den. Kosten var för första gången ett större hot mot vår hälsa än alkohol, tobak, narkotika och oskyddat sex tillsammans.
s. 104 ur Den stora bilden av Gunhild A Stordalen

En intressant bok som varvar vardagsliv med fakta om en kamp att förbättra hälsan och världen för många, och för den enskilda. Ungefär som jag önskar alla och den enskilda ett gott nytt år.

Själv ska jag fortsätta året några dagar till på samma sätt som jag började det. Nämligen att nattsudda, sova länge, laga god mat och ta långa, långa promenader. Igår var jag, treåringen och hunden ute på en två timmar lång runda. Så seg i starten, sen pinnade mina ben på av bara farten. Kanske samma runda idag? Planen är sedan att jag ska försöka vända tillbaka dygnet lagom innan torsdag då jag börjar nya jobbet och får lite längre restid. 

Hoppas du har det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.