söndag 17 januari 2021

Söndagens smakbit, v. 2 Hennes ögon blå


Oj, hoppsan. Jag tog visst en ofrivillig paus från bloggen och bokrecenserandet. Livet kom emellan och jag har varken haft tid eller ork för annat. Just nu hinner jag inte riktigt med mig, ikapp. Jag har ett manus att korrekturläsa efter första sättningen, men har bara hunnit halvvägs in. Mitt brödfödejobb stjäl all tid, till och med i drömmarna när jag sover. Men om det, en helt annan historia som jag inte ens ids dra nu. Läsa blir det knappt tal om heller, mer än någon ljudbok såklart. Men jag saknar ro att sjunka ner med en fysisk bok. Hålla den i handen, vända blad ... Glad att jag precis påbörjat Hennes ögon blå, för det är en sån där bok som lätt kan få mig till det där lugnet. Sluka upp mig helt. Det är något med språket som skapar en total närvaro. Läs här bara:

Jag satt inne hos optikern och tittade in i vad som såg ut som en kikare. Optikern, en barsk kvinna i vit rock och hårt plockade ögonbryn, visade bilden med bokstäverna som blir mindre för var rad. Jag var löjligt nervös över att svara fel. När jag gick i skolan brukade jag alltid besöka skolsyster för någon åkomma veckan innan synundersökningen, så jag kunde skriva av bokstäverna i smyg och öva innan, men det hade jag naturligtvis inte gjort nu. Jag har blivit vuxen och förnuftig.
s. 56 ur Hennes ögon blå av Lisa Hågensen.

Idag är tanken att ta en tur ner till isbanan de spolat vid skolan här i byn. Imorgon väntar töväder. Förresten åker barnen till sin pappa då och jag är inte mycket för skridskor själv. Kan knappt stå på ett par. Så det gäller att passa på. Fånga stunden, leva nu.

12 kommentarer:

 1. Den här läste jag för några år sedan, när författaren gav ut den på eget förlag. Tycket väldigt mycket om den och har väntat på fortsättningen ända sedan dess. Till våren kommer den äntligen 🙂

  SvaraRadera
 2. Det värsta är när maskinen blåser en i ögat för att kolla trycket i ögonen ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen skönt med de här böckerna som man kan sjunka in i och njuta av språket

  SvaraRadera
 4. Sett boken men inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Jag är också orolig för att svara fel, tänk så löjlig man kan vara.
  Tack för smakbit, sköt om dig

  SvaraRadera
 6. jag gillar böcker med bra språk. den här boken är ny för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. ny författare för mig, tack för smakbiten, haha, inte vät att öva hos optikern... mitt problem var att mitt finska uttal gjorde att han trodde nästan att jag var blind...

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten!
  Känner igen mig i att inte orka/hinna med att läsa.

  SvaraRadera
 9. Åh, det där lät ju lovande! Fick erbjudande om rec.ex. av denna på mejlen för några dagar sen, kanske man skulle tacka ja då. Hmm.

  SvaraRadera
 10. Ibland blir det väldigt mycket helt enkelt.Hoppas att det lugnar ner sig på jobbet.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Vi har också fint vinterväder här så jag var ute och skidade, men jag har inte skrinnat sedan pojkarna var små.

  SvaraRadera
 12. Låter som du har det stressigt nu, men kul att du är tillbaks ändå.
  Tack för smakbiten och ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.