söndag 13 december 2020

Söndagens smakbit, v. 50 Bröllopsfesten


Tillbaka i Fåfängan är jag en stund senare på väg till matsalen med en bricka full med champagneglas till kvällens skålar. När jag öppnar dörren ser jag att det sitter ett par i soffan. Det tar några sekunder innan jag ser att det är bruden tillsammans med en annan man. Det är mannen i paret som Mattie precis kom över med i båten. De sitter tätt ihop, så nära att deras huvuden nästan snuddar vid varandra, och pratar med dämpade röster. De far inte direkt isär när jag kommer in, men de makar sig några centimeter från varandra. Och hon tar bort sin hand från hans knä.
s. 73 ur Bröllopsfesten av Lucy Foley.

Det här är riktigt bra och spännande bladvändarläsning. Det vet jag sedan jag läste Nyårsfesten av samma författare tidigare i år. Det är såna här spänningsromaner fyllda med intriger och puzzelbitar som jag verkligen rekommenderar!

Nu ska jag strax göra mig iordning och åka hem till min syster för att få hjälp med att hugga mig en gran. I år vill jag ha en lite nättare variant som knappast går att finna hos en granhandlare och den får gärna vara lite trasslig och trasig och skev och gles och alldeles perfekt charmig.

12 kommentarer:

 1. Den här är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. känner ingen titeln, men jag har inget läst av författaren. lite nyfiken blev jag. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten och tipset, det lät intressant.

  SvaraRadera
 4. Sett den här på jobbet men inte läst. Tack för smakbiten och lycka till med granen!

  SvaraRadera
 5. Dette var en helt ny forfatter for meg. Men det hørtes fint ut med intriger og pusslebiter :-)
  Ha en riktig fin adventssøndag!

  SvaraRadera
 6. Lycka till med granletandet. Helt rätt att leta efter en charmig istället för en perfekt. Den ska ju för sjutton se levande ut. Tack för smakbit, gillade omslaget mycket men pusseldeckare är inget för mig, brukar inte hänga med i svängarna.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten!Har inte läst något av författaren. Hoppas du hittade en fin gran.

  SvaraRadera
 8. Noen ganger er kosekrim det beste som fins - og sjarmerende, ikke perefekte juletrær:)
  Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Den här blev jag väldigt nyfiken på. Tack för tips!

  SvaraRadera
 10. Det doftar pusseldeckare! Så nyfiken jag blir. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du hittade den lilla skeva granen i skogen då :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 12. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.