söndag 6 december 2020

Söndagens smakbit, v. 49 Falconer: Löften och svek


Vid fyratiden på eftermiddagen var James trött och det värkte i hans nacke och axlar. Han var inte van vid att utdela slag och ducka som en boxare. Det var olikt honom att lämna kontoret tidigt, men han kände sig utmattad och ville gå hem.
Promenaden över Piccadilly den vackra julieftermiddagen fick honom dock att må bättre. Han rätade på sig och fortsatte till Half Moon Street. Väl inne i lägenheten slappnade han av och tog av sig kavajen. Sedan slog han sig ner med The Chronicle i vardagsrummet.
s. 140 ur Falconer: Löften och svek av Barbara Taylor Bradford

Det här är andra delen i serien om Falconer, men första boken som jag läser. De är fristående, så det är ändå helt okej. 

Hihi, här sitter jag och försöker skriva med långa gelnaglar som grannsonen fixade åt mig igår. Han har nästan en hel nagelstudio i källaren och jag måste dit idag igen och fixa ner naglarna en bit. Långa naglar är så snyggt, men opraktiskt i vardagen. På tal om vardag. Hjälp, nu är det bara två veckor kvar innan jullovet och sedan byter jag jobb. I natt drömde jag att jag var ledsen över det, vilket jag är på samma gång som jag försöker känna mig förväntansfull, pirrig och ... ja, jag är i alla fall nöjd över lönen. 

Här hemma börjar julen poppa upp allt mer. Inte för att jag brukar pynta och stå i alldeles på tok, men några tomtar, dukar och gardiner har fått hitta fram ur gömmorna. Det blir mysigt. Nu ser jag fram emot att få in en gran och pynta den med "nya"/loppade julgranskulor. 

11 kommentarer:

 1. Det var länge sen jag läste något av författaren. Tack för smakbiten!
  Spännande med nytt jobb! Det är 2 veckor och 2 dagar kvar för mig innan jullov (2 veckor och 1 dag för eleverna). Men det är nära nu.

  SvaraRadera
 2. Läste en hel del Barbara Taylor Bradford i min ungdom 🙂

  SvaraRadera
 3. Så spännande med nytt jobb. Byter man tjänst brukar det gå att få upp lönen en hel del.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Bradford är det länge sen jag läste. Tack för smakbit! Låter spännande med nytt jobb! Lite julledighet blir det men ska jobba några mellandagar.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, kände inte till den tidigare. Grattis till nytt jobb!

  SvaraRadera
 6. jag trodde också att Barbara tillhörde det gamla gardet, tror jag läste hennes böcker för fyrtio år sedan! Och det är väl inget fel i att läsa äldre böcker...Grattis till nytt jobb, en bra lön är en bra början, hoppas övrigt klaffar också, Tack för smakbit o trevlig andra advent

  SvaraRadera
 7. hur länge har Barbara Taylor Bradford hållit på att skriva romaner? har inte läst någon tidigare vad jag vet, men jag känner väl till namnet. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Så spännande med nytt jobb!

  SvaraRadera
 9. Skönt att det snart är lov och spännande med nytt jobb!
  Långa naglar kan vara fint, men då ska dom inte vara alltför långa :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 10. Ja det där med för långa naglar... jag har inte fått mina akrylnaglar fixade på två månader nu och det börjar onekligen bli svårt att skriva på tangentbord - och utföra vissa andra sysslor i vardagen såsom hantera kontaktlinser! Ha en fin vecka :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.