tisdag 8 december 2020

Nattavaara av Engström och Richert


Normalt sett brukar jag tycka om att läsa dystopier men den här gången hakar jag upp mig på grabbigheten i boken och hur jag än försöker kommer jag inte riktigt in i handlingen eller lär känna karaktärerna. Det är första delen i en trilogi, men här tackar jag som läsare för mig. Dock är boken välskriven och jag är helt säker på att många andra tycker mycket om den och finner den spännande och läsvärd.

Erik hittar föräldrarna döda i bastun. Eftersom grannarna i byn fruktar en epidemi blir Fri bannlyst, och med sin lillasyster Sofia i släptåg tvingas han till en farofylld vandring mot Kiruna. Där finna jarlen - och Eriks enda chans att vinna tillbaka gården.

Torparen Marja, tidigare mellanchef i hemtjänsten, blir tillfångatagen av ett kriminellt gäng som hemsöker de norrbottniska skogsbygderna. Samtidigt har hennes man Mårten spårlöst försvunnit. Nu måste hon ställa sig in hos sina fångvaktare och försöka bli en av dem för att överleva.


Engström och Richert
Nattavaara
Bokfabriken
ISBN: 9789178354245
Finns hos Adlibris och Bokus 

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.