fredag 4 december 2020

En sång från havet av Kathrine Webb


Jag brukar tycka att Webbs böcker tenderar att bli aningen långrandiga på samma gång som de är fängslande, hur nu det går till? Och samma sak gäller den här gången, även om jag måste säga att En sång från havet är min favorit bland hennes böcker så här långt.

I en liten by i södra England lever Mitzy Hatcher vind för våg. Mamman slänger ut henne ur huset när karlar kommer på besök och Mitzy vandrar ensam längs kusten. En dag lyser det i den öde granngården, konstnären Charles Aubery har flyttat in med sin familj. Plötsligt förändras allt. Under några somrar vid 1930-talets slut väcks Mitzys hopp om en annan framtid och starka känslor sätter hennes tillvaro i gungning.

Många år senare skriver galleristen Zach en biografi över den berömde konstnären. Han är som trollbunden av Aubreys tre målningar som finns i hans ägo. Vem är den unge pojken Dennis som ingen känner till? Lever bondflickan med den intensiva blicken fortfarande? Och vad hände med Charles Aubrey under andra världskriget? I jakt på svar reser Zach till söndra Englands kust. Men de sanningar han möter ligger bortom allt han hade kunnat ana.

Webb kastar sig skickligt mellan två tidsepoker och väver samman dem till en riktig bladvändare som jag rekommenderar dig att läsa.


Kathrine Webb
En sång från havet
via Storytel
ISBN: 9789175453965
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.