tisdag 15 december 2020

Cora av Caroline Twamly


Jag blev tidigt nyfiken på den här boken och laddade ner den i min bokhylla på Storytel. Sedan blev den liggandes där en tid då jag av någon oklar anledning ändå drog mig för att börja läsa. Jag antar att jag ändå någonstans hade lite förutfattade meningar, helt baserade på omslaget och trodde att boken skulle vara ytlig och lite väl chic lit för min smak. Ack så fel jag hade. Det är en mångfacetterad berättelse med djup och allvar samtidigt som det är en fin relationsroman med stort fokus på systerskap så väl som vänskap.

Utåt sett har Cora allt. Om dagarna driver hon ett framgångsrikt företag och på kvällarna kommer hon hem till två underbara barn och en kärleksfull make. Men vad vännerna inte ser är hur Cora den senaste tiden gått på helspänn hemma i huset. Hon vet aldrig när maken Simons nästa utbrott ska komma. Om han ska kalla henne för vidrigheter eller göra slag i saken och kasta ut hennes hund, en gång för alla. När blev han egentligen så elak och nedlåtande? Är det hennes fel?

Att komma till kontoret blir en alltmer välkommen undanflykt för Cora. Hennes kollega Filip lyckas alltid muntra upp henne, men allra mest ser hon fram emot sina möten med IT-konsulten Martin. Hon kan inte hjälpa att hon blir alldeles varm inombords när hon tänker på honom. Och ibland verkar det faktiskt som att även han känner något för henne ...


Caroline Twamly
Cora
via Storytel
ISBN: 9788726576450
Finns hos Bokus 

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.