söndag 8 november 2020

Söndagens smakbit, v. 45 Glasveranda med sjöutsikt


Nora satt i väntrummet med ett dammagasin i knäet. Hon visste inte riktigt varför, men hon kände sig nervös och hade svårt att fokusera på texten. Istället tittade hon på kungligheternas vackra klänningar och lyxiga semesterresor. Efter en stund blev det hennes tur. Med en så rak och värdig hållning som hon kunde uppbåda gick hon in på arbetsförmedlarens rum och slog sig ner på den något kantiga och obekväma besöksstolen. Den medelålders mannen som hon bokat tid med slutade genast att väga på stolen och rättade till glasögonen på den spetsiga nästippen. Han hade ovanligt buskiga ögonbryn, slokande axlar och var välklädd, noterade Nora.
s. 51 ur Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt.

Nu när vi har tickat in i november har jag i vanlig ordning drabbats av julkänslor som jag förstärker genom att titta på julfilmer, läsa julromaner och göra upp planer inför december. Härlig tid. För övrigt gillar jag november månad, även om jag har svårt för mörkret. Jag tar långa promenader som ger styrka och energi. Men många tycks gnälla sönder den här månaden, vilket i och för sig kanske sitter lika mycket i ryggmärgen på dem som det sitter i min att drabbas av julkänslor. Jag har ju tur som har förmågan att se livet från den ljusa sidan. Allt blir vad man gör det till ... eller det mesta i varje fall och med ett leende och en klackspark kommer man långt.

11 kommentarer:

 1. Jag är lite nyfiken på hennes böcker, men har ännu inte läst någon.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Nu går det snabbt och advent är inte långt borta.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Aldrig roligt att behöva träffa en arbetsförmedlare. De kan ändå aldrig förmedla några arbeten.

  SvaraRadera
 4. Ja, jeg kunne også godt tenke meg en luksuriøs reise :-) Men slik er da ikke engang verden.
  Julefølelse derimot har jeg masse av!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Den här ska jag läsa snart! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Jag har börjat titta på julfilmer också. Men inga julböcker än.

  SvaraRadera
 7. I år känns det som om jag kunde börja läsa julromaner redan nu. Annars brukar jag vilja vänta.

  SvaraRadera
 8. nej, några julkänslor har jag inte. jag tycker att adventstiden brukar vara fin med många ljus överallt både ute och inne. har inte läst din bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. julig känsla här också, har köpt lite julpynt, jag har skapat en uppskattad tradition med barnen att de får något som beskriver årets händelser.

  SvaraRadera
 10. Jag tillhör gnällgänget, jag vill bara att både november och december och julen ska passera obemärkt förbi. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 11. Instämmer fullständigt i det där sista :-)
  Nuförtiden gillar jag november betydligt bättre än förr om åren. Visst blir det mörkare även här, men inte alls lika mycket och långt ifrån lika grått och trist som det vanligtvis var i Sverige.

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.