söndag 1 november 2020

Söndagens smakbit, v. 44 Bara en gång om året


När jag anländer till skolan nästa morgon med Minnie är det koas i min skalle. Fast jag är inte säker på om den främsta orsaken är att 1. Mamma och pappa ska flytta till Shoreditch, eller 2. Att jag ska hålla i julen för första gången någonsin.
Det är bara en enda dag på hela året, försöker jag hela tiden intala mig själv. Det är ingen stor grej. Jag menar, vad är det värsta som kan hända? (Nej, förresten. Låt oss inte börja tänka i de banorna).
s. 39 ur Bara en gång om året av Sophie Kinsella

Nu drar läslovet sina sista skälvande andetag. I måndags jobbade jag, annars har jag varit ledig men lovet känns på många sätt mycket längre än dessa dagar. Det har primärt inte ägnats åt det jag hade föreställt mig (intensiva skriv- och läsdagar) utan har innehållit så mycket mer! Vilket förstås också bidrar till att lovet har känts betydligt längre. Jag har bland annat: tagit långa promenader, shoppat second hand med syster och några syskonbarn, spenderat en övernattning hos syster med familj och min vovve, haft en bonushelg med Milo (fast det är pappa-vecka, bara för att han hade jobbhelg), läst förstås, skrivit en hel del, nattsuddat på tok för länge bara för att jag kan och vill och idag ska jag och Milo hämta Indra.

Det är också första november och nu är det officiellt okej att läsa julromaner, vilket jag förstås redan har tjuvstartat med. Det är så himla härligt när man faktiskt får bestämma sånt själv. Snart är det också dags att börja lyssna till julsånger, så det så.

11 kommentarer:

 1. Lite tidigt för mig att tänka jul, men det är klart att en julroman är det väl snart dags för. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Jag har fortfarande inte läst något av Kinsella, men jag har länge tänkt att jag skulle göra det.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Har läst mycket av Kinsella. Den här blir säkert läst också.

  SvaraRadera
 4. Det var längesen jag läste något av Kinsella. Tack för denna smakbit!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten!
  Det låter som att du har haft ett bra lov!

  Kram

  SvaraRadera
 6. har umgåtts med barnbarnen under Höstlovet, tack för trevlig smakbit.

  SvaraRadera
 7. Jag väntar lite till med julromaner men det finns så himla många numera att jag kommer ha svårt att välja ut vilka jag ska läsa i år!

  SvaraRadera
 8. Haha, en julfantast har jag visst kommit till! Det passar väl bra att jag är precis tvärtom, en anti-jul-tant. Har inte läst Kinsella, och i denhär boken avskräcker omslagets julgranskulor! Ha en fin novembervecka

  SvaraRadera
 9. oj då! julböcker redan! och julsånger. nej, det får allt dröja en stund. det är verkligen mycket annat som kommer före. Kinsella känner jag till, men inte den här titeln. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Har läst en annan bok av Kinsella, tror jag. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Låter som du har haft ett braigt lov :-)
  Hmm... Då kanske jag får börja titta på mina jultraditionsfilmer också? Som "Bad Santa" och "Babe den modiga lilla grisen" :-)

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.