fredag 20 november 2020

Paus i karriären av Maria Parkhede


En debutroman som jag verkligen tycker håller måttet. Parkhede är en författare jag kommer att vilja läsa fler romaner av. Den här berättelsen har alla de rätta ingredienserna av konflikter, förändringar, romantik och lantliv. Och förstås, en dos jul.

På utan är Philippa Åkermans liv lika välpolerat som marmorn i köket i hennes nybyggda radhus i Täby. Hon har en framgångsrik karriär, garderoben full av färgkodade märkeskläder, och en välartad dotter i en fin skola. Men varken Philippa eller 15-åriga Bianca är särskilt lyckliga.

Philippas chef är en riktig mansgris och hon vantrivs på jobbet. Exmaken Conny som gift om sig med sin 20 år yngre yogainstruktör, är missnöjd med hur Philippa uppfostrar deras dotter, trots att han själv inte tar något ansvar. Och Bianca är båda olyckligt kär och har det jobbigt i den snobbiga skolan. Philippa känner att både hon och Bianca behöver en paus - i Philippas fall ifrån karriären. De beger sig till Philippas farmors gamla hus utanför Järvsö. Kanske är det bland trasmattor och bruna medaljongtapeter de kan hitta ett lugn i tillvaron?

Men inget blir som Philippa tänkt sig. I skidbacken träffar hon den spännande affärsmannen Erik. Samtidigt försöker Bianca para ihop henne med Sven, bonden från granngården, som är helt nöjd med att lunka runt bland mjölkkor och hönor. När sparpengarna sinar inser Philippa att hon måste fatta ett beslut, något som blir både svårare och mer brådskande med en närståendes dödsfall. Är hon redo att återvända till sin stressiga vardag med ett välbetalt jobb, eller ska hon och Bianca leva lantliv?


Maria Parkhede
Paus i karriären
via Storytel
ISBN: 9789178617012
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Jag röstar på lantliv :-D

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Såg din recension först nu. Tusen tack! Vad kul att du tyckte om boken.
    / Maria

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.