torsdag 12 november 2020

Morgondagens post till Vidhäll av Sonja Krapu-Kallio


Krapu-Kallio har i vanlig ordning skrivit en charmig och träffsäker roman som kommer karaktärernas känslor och tankar till godo. Det är en trevlig berättelse som kommer med både allvar och humor och jag har tyckt mycket om tidigare romaner av författaren. Dock är det som om jag inte på riktigt rycks med den här gången utan att helt och hållet kunna sätta fingret på varför.

Trettioettåriga Iris jobbar på postsorteringskontoret i norrländska Vännäs. I tio år har hon som lantbrevbärare lärt känna alla längs sin rutt. Här finns bland andra trevliga markägarna Margit och Bertil Hägglund, den excentriska och utsvävande nagelskulptrisen Desiré, och den gamle mannen Egon Rask, som punktligt står vid sin brevlåda varje dag och väntar in Iris. Han får sällan någon post, men passar alltid på att växla några ord om väder och vind. 

Men Iris är inte bara lantbrevbärare. Hon är också medium. Medan hon åker runt och levererar sin post extraknäcker hon som Tamara på telefontjänsten Tamaras framtidslinje . En mycket hemlig sidoverksamhet som bara hon och nagelskulptrisen Desiré känner till. Så en dag visar det sig att en av dem som ringer till Tamara också är en av hennes postkunder. Snart har Iris blandat ihop sina roller och styr medvetet händelserna genom sina spådomar. 

Allt slutar givetvis i dramatik och kaos, men får Iris att inse vad som är rätt och viktigt för henne i livet.

 


Sonja Krapu-Kallio
Morgondagens post till Vidhäll
via Storytel
ISBN: 9789178091294 
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Nej, medier i form av spåtanter är inget för mig :-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.