lördag 28 november 2020

Klassföräldrarna av Sara H. Olsson


En berättelse skriven med humor även om den präktiga delen av mig den här gången har svårt att förlika mig med ett visst innehåll. Även om det är en charmig berättelse känns den lite onödigt osannolik, samtidigt som jag gillar grundidén med den.

När singelmamman Malin och hemmafrun Anette väljs till klassföräldrar för årskurs fem förvandlas deras liv till en berg-och dalbana.

Anette, hustru till en kändisadvokat, bor på fashionabla Gräddhyllan. När hon inte kampanjar för att avhysa bostadsområdets kebabföräljare spenderar hon dagarna med att uppdatera sin Instagramsida, där hon visar upp ett perfekt familjeliv. Malin, ensamstående mamma till fyra barn, kämpar för att få ihop vardagen och drömmer om att träffa en sagoprins som kan rädda henne från tvättkaoset i den trånga hyreslägenheten.

När det omaka paret ska baka muffins för att finansiera grundplåten tillbarnens klassresa visar det sig att de två kvinnorna trots allt har något gemensamt - de är skuldsatta upp över öronen. När Anette hittar en sportväska proppfull med hasch i makens garderob har hon lösningen på deras problem. Inspirerad av sonen, som langar energidryck till skolans elever, föreslår hon att de ska sälja haschbrownies för att betala av sina skulder. Hur svårt kan det vara? Men det finns aldrig några lätta lösningar på svåra problem.


Sara H. Olsson
Klassföräldrarna
via Storytel
ISBN: 9789178355075
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.