onsdag 18 november 2020

Kärlek i mån av snö av Lina Forss


Omslaget till den här julromanen slår direkt an på rätt strängar. Färgsättningen, romantiken, julstämningen - allt finns där. Tyvärr får jag inte alls rätt feeling när jag läser. Jag tycker att persongalleriet är smått rörigt med alldeles för många karaktärer och dessutom med väldigt annorlunda namn som gör det rörigt. Jag tycker inte att jag lär känna dem och kommer inte in i handlingen. Jag saknar drivet och djupet och hade gärna sett mer drama och romantik.

Innan OS-medaljören Kate födde barn på en turnébuss var hon världens högst betalda handbollsspelare. Reggaestjärnan Rock är en bra människa men en usel pappa, så när dottern Britta ska börja skolan lämnar Kate honom.
Britta tror på jultomten, för Rock vågar hon inte riktigt tro på. Den här julen gör Kate därför allt för att hitta en pålitlig jultomte, trots att hon själv behöver kärlek, sex, delat ansvar och någon att lita på. Året runt.
Barnboksförfattaren Kalle söker efter kärlek på barer, i triangeldraman och på Tinder. Men eftersom hans största skräck är att välja fel går dejtandet inte särskilt bra. Inte skrivandet heller.
För att ha råd med julklappar startar Kalle firman Tomteknäck. När hans bästa jultomte får mässlingen på självaste julafton, samtidigt som en förtvivlad mamma efterlyser en tomte, kör Kalle dit sin pappa som får rycka in.


Lina Forss
Kärlek i mån av snö
LB förlag
ISBN: 9789177992332
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. När det är för många personer med så blir jag väldigt förvirrad och har svårt att koncentrera mig på själva handlingen...

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.